MatchPlay letudva

Berkenyei, Fülöp, Rózsa


- Huszti György írása -

Véget ért a Nyílt Magyar MatchPlay Bajnokság. Volt itt minden: 
- Halasztás, 
- Versenykiírás amelyet elmosott az eső, 
- Nyílt levél
- Játékos aki ment volna, de nem mehetett, 
- Olyan játékos aki nem akart menni, de mégis “ment”, bár nem tudott róla. 

Persze most már vége van, tehát koncentráljunk inkább az eredményekre és arra a 29 versenyzőre aki végigcsinálta és helytállt a háromnapos, kinek-kinek három illetve négy körös megmérettetésen.

A kellemes vasárnapi napsütésben, szépszámú (a mezőnyt szinte már meghaladó létszámú) nézősereg várta a pályáról beérkező megfáradt játékosokat az Old Lake Golf Club teraszán. A 18-as green melletti  kávézást-teázást csak a gondtalan madárcsicsergés szakította olykor félbe. Mi is itt hallottuk azt a madárka csiripelést, amely jelenleg még csak félhivatalos: eszerint a korábban már leírt átigazolási bombákon kívül még egy jómadár ? (nem is akármilyen, hanem az újdonsült Junior MatchPlay Bajnok: Fülöp Gergő is) a Pannonia Junior Akadémia felé veszi röptét a következő szezonban. 

A vasárnapi zárónapon a végső helyosztókra került sor.
Az érmekért folyó küzdelmek a következőképpen alakultak:

A hölgyek kategóriájában Berkenyei Daniella fiatal korát és aprócska termetét meghazudtolva, magabiztosan húzta be a Bajnoki címet. Daniella, a döntőnek is beillő utolsó körmérkőzéses találkozón 4&2 arányban bizonyult jobbnak a tavalyi év legjobb U18-as lány golfozójánál, Kiss Polett Karolinánál.
Az már egy nappal korábban kiderült (egy előrehozott találkozónak köszönhetően), hogy a Bajnoki bronz-serleget Sándor Virág emelheti a magasba, köszönhetően Movik Gabriella felett aratott magabiztos győzelmének (6&5).A cikk szerzője a női Bajnokkal és a mai "bajnoki" Caddie-vel (a bronzérmessel)

A Junioroknál a végletekig kiélezett döntőre került sor, ahol is a még mindig szemtelenül fiatal Somogyi Bencének, csupán az utolsó (számukra ma az egyes) green-en kellet kezetfognia az újdonsült Junior MatchPlay Bajnokkal, Fülöp Gergővel. (Mint korábban jeleztük a cikkben, erősen elképzelhető hogy jövőre Ők sokkal többet fognak találkozni, tekintve hogy klubtársak lesznek a Pannonia Junior Akadémián).
A Junior harmadik helyezést ifj. Sárközi Richárd gyűjtötte be, aki Kovács Alex felett diadalmaskodott, szoros csatában (2&1). 

A RunnerUp Somogyi Bence Sámuel (kékben) és a Junior MP Bajnok Fülöp Gergő (pirosban)

Az Urak versenye hozta talán a legmagasabb nívójú versengést. Itt az osztrák Timothy Zwirner, akiről menet közben kiderült, hogy nem +1,6 a hcp-je, hanem +3,3 (nem érti, hogyan kerülhetett fals adat a szövetségi adatbázisba), szóval az osztrák fiú 4&3 arányban múlta felül Rózsa Dávidot. Így, Timothy Nemzetközi Nyílt MatchPlay Bajnoknak, míg Dávid Magyar MatchPlay Bajnoknak vallhatja magát.
A “Király-kategória” harmadik helyét, a tegnap a kelleténél több ütővel pályára lépő, német Laurentz Ockers szerezte meg, a jövő márciusban leköszönő MidAm Elnök, Zilahy Csaba előtt, aki nagyot küzdött a fiatal mezőnyben (4&3).

Rózsa Dávid a MatchPlay Kupával

A Szövetség Főtitkára, Makszin Áron szerint:  "Az eddigi tapasztalatokat értékelni fogjuk, és a jövőre nézve megvizsgáljuk, mi lehetne az az ideális versenyforma, amely vonzóvá tehetné a MatchPlay-t. Az mindenképpen jelentős előrelépésnek értékelhető, hogy a kategóriák bevezetésével értékes WAGR pontokat  szerezhetnek a korosztályos versenyzők is." (Forrás: MGSz)

Befejezésképpen írhatnánk, hogy Jövőre Veletek Ugyanitt, de ha egy mód van rá, így ne.
A frissen debütáló - beugró - Versenyigazgató, Buna Edvin és “csapata” azonban kitűnőre vizsgázott. A részükről alaposan előkészített verseny, gördülékenyen és hibamentesen zajlott le. Gratulálunk mégegyszer minden résztvevőnek!


Fotók: caddie.hu

2019.09.15.

Hozzászólások