Nyílt levél, Visszalépők és Visszaléptetettek

MatchPlay: Dr. Takács és Rozman ügy


Néhány órával a Nyílt MatchPlay Bajnokság kezdete előtt, csütörtök este levelet hozott az elektronikus posta. Dr. Takács János nyílt levelet intézett a Szövetség felé, kérésének megfelelően, nyílt levelét mi is lehozzuk, illetve a levelet követően Makszin Áron Főtitkár Úr reakcióját is közöljük.
Íme Dr. Takács János levele:

Kedves Caddie.hu!

Én nagyon szerettem volna elindulni a Match Play Bajnokságon! Időben jelentkeztem, fizettem és ma este realizáltam, hogy nem vagyok a listán!!!!! Bábos Rékát tudtam felhívni, aki állítólag Makszin Árontól kapta a választ, hogy hiba történt!!!! Acél Andrea mint felelős kifelejtett???? 

Mindenesetre az alábbi levelet írtam a Szövetségnek! Légyszíves tegyétek közzé!

Üdv, 
János

--- --- ---

Tisztelt Szövetség, Elnök Úr! 
Mindenkinek írok aki a Magyar Golf Szövetség fizetett alkalmazottja!

"Match Play Bajnokság – nem népszerű a match play"

Ezzel az egyszerű mondattal a dolog le van zárva! Talán nincs megfelelő propaganda, nincs megfelelő hozzáértés a népszerűsítéshez? A szövetségi verseny érdekes módon kevésbé népszerű, mint egy "sima" klubverseny a Pannónián pl. szeptember 15-én holott az még a Szövetség honlapján sem szerepel a versenynaptárban.....

(Megfelelő naprakész tájékoztatást már évek óta nem kapunk, úgy kell keresgélni a különböző "nem hivatalos" fórumokon, hogy tudjuk mi a valós versenynaptár........)
Persze a harminc induló olyan nagy feladatot adott a szervezőknek, hogy nem sikerült mindenkit a startlistára tenni!!!!!
Konkrétan  én (dr.Takács János, Senior) nem kellettem a befizetett 39 ezer forintommal és kimaradtam a listából!!!!
Bár szeptember 4-én és 9-én a szövetségi honlapon lévő listán még olvasható volt a nevem!!!!

Kíváncsi vagyok miért nem játszhatok ezen a "nagy" versenyen, amikor időben jelentkeztem, időben fizettem és az életemet (munka, család, barátok) ennek megfelelően alakítottam??????

Lehet,hogy valamilyen összeesküvés elmélet miatt felejtették el a nevem????
Mindenesetre nyílt levélben kérem ,hogy keressék meg a felelősöket! Ismerjék el a hibájukat! Vonják le a megfelelő következtetést........és arról a megfelelő nyílt fórumon számoljanak be!

Üdvözlettel   
dr.Takács János

--- --- ---

Eddig a nyílt levél. Természetesen megkerestük a Magyar Golf Szövetséget az érdemi reagálás lehetőségét megadva. Makszin Áron Főtitkár Úr készséggel állt rendelkezésre. Véleménye szerint:

“a Szövetség nem hibázott, így felelőst sem kell keresni az eset kapcsán. A Szövetségnek nem dolga az el nem induló játékost tájékoztatni a helyzetről. A Versenykiírás egyértelműen fogalmaz a tekintetben, hogy egy kategória akkor indítható, ha arra legalább hatan neveznek, a Senior kategóriában egy nevező volt, így nem indult el. Dr Takács Jánosnak ezt a startlistáról látnia kellett”

A Főtitkár Úr, kérdésre válaszolva kifejtette továbbá:

“hogy az összevont női kategória azért indult el négy fővel, mert eredetileg ott nyolcan lettek volna, csak sajnos egy sorozatos, öngerjesztő lemondási hullám indult meg a fiatal hölgyek körében”.

Eddig tehát a Dr. Takács János féle eset, ki-ki vonja le a megfelelő tanulságot a maga számára.

--- --- ---

A lemondásokkal összefüggő további hír, miszerint az első számú kiemelt, a +1,6 hendikepes Timothy Zwirner hiába várta ma reggel az elütőn ellenfelét, Rozman Pétert. Péter nem érkezett meg. A játékos döbbenten mesélte el a telefonba, hogy egyrészt Ő be sem fizette a nevezési díjat, másrészt napokkal korábban írásban lemondta a korábbi nevezését gyermeke betegsége miatt. (Mint később kiderült Rozman Péter a Szövetségi automatikus levelére válaszolt, amelyet Ők nem kaptak meg). A pénzt azonban nem kell számára visszautalni, tekintve hogy nem utalta el.

--- --- ---

A mai eredmények:
Férfi 16-os tábla a 8-ba kerülésért:
Hideg J. - Magyar K. 2/1
Zilahy Cs. - Huszti Gy. 4/3
Baldauf L. - Wynn M. 5/4
Greff B. - Töröcsik A. 6/5
Ockers L. - Kürti P. 6/5
Rózsa D. - Kócs O. 6/5
Meznerics G. - Székely T. 7/6
Zwirner T. - Rozman P. korábban visszalépett

Hölgyek körmérkőzés első kör:
Kiss P. K. - Movik G. 5/4
Berkenyei D. - Sándor V. 8/7

A juniorok két előselejtezője a nyolcba kerülésért 15:00 órakor vette kezdetét.

 

A szombat délelőtti párosítások:

9-16 helyekért:
Magyar K. - Rozman P. korábban visszalépett
Wynn M. - Kócs O.
Székely T. - Kürti P.
Huszti Gy. - Töröcsik A.

1-8 helyekért:
Zwirner T. - Hideg J.
Rózsa D. - Baldauf L.
Ockers L. - Meznerics G.
Greff B. - Zilahy Cs.

Nők második kör a körmérkőzésből:
Kiss P. K. - Sándor V.
Berkenyei D. - Movik G. 

Mindenkinek sok sikert, remélhetőleg több félreértés már nem adódik! 


Fotó: Dr. Takács Jánostól

2019.09.13.

Hozzászólások