Old Lake Golf Club

15 °C, borús égbolt
18 lyuk, PAR 70
2890 Tata, Remeteségpuszta
43 perc Budapest „0 km” kőtől
http://oldlakegolf.hu
+36 -34-587620
Árak megjelenítése: HUF / EUR
Green Fee 18 lyuk (Hétköznap) 12 500 Ft 32 €
Green Fee 18 lyuk (Hétvége) 22 500 Ft 58 €
Green Fee 9 lyuk (Hétköznap) 7 000 Ft 18 €
Green Fee 9 lyuk (Hétvége) 14 000 Ft 36 €
Az árak tájékoztató jellegűek

Stroke saver

Golfozóknak - Golfozóktól

A pálya kiváló mestere segít eligazodni a szakaszok között.

Score kártya

Játékra fel!

Letöltheted a pálya score kártyáját, vagy adott esetben személyre is szabhatod azt.

Helyi szabályok

Játssz jól és Szabályosan!

Minden általános szabályt ismerhetsz, de a Helyi Szabály mindig egyedi!

Greenfee kedvezmények

Old Lake Golf Hotel szállóvendégeinek 10% kedvezmény a Greenfee árából.
Junioroknak (18 év alatt) 20% kedvezmény a Greenfee árából.

Kis Szubjektív

Old Lake az emberközeli golfpálya.
Az egykor a Gróf Esterházy család vadászbirtokaként jegyzett, majd később a tatai vadasparkként üzemeltetett területen 1998-ban nyitotta meg kapuit a Bábos család tulajdonában álló Old Lake Hotel & Golf Club. Egészen egyedülálló, hogy az M1-es autópályáról a remeteségpusztai kihajtónál letérve, gyakorlatilag egyetlen perc alatt elérhető a pálya, és miközben azt hihetnénk, hogy a következő órákat a sztráda zajában tölthetjük majd, közben - a pálya kitűnő elhelyezkedésének köszönhetően - gyakorlatilag csak a driving range és a remekül kialakított három darab Par3 gyakorlóterület az, ahol érzékelhetjük az M1-es tőszomszédságát.
Ez volt az első magyar golfpálya amely otthont adhatott (háromszor is, 2004-2006 között) a legmagasabb európai profi női versenysorozat, a Ladies Europen Tour küzdelmeinek. Nyilván nem függ össze a két dolog, de a pálya azóta is a hazai hölgyek egyik kedvence, hiszen itt kapják Magyarországon a legmagasabb playing handicap-et a piros elütőről.
Hazánk legrövidebb - mindössze Par70-es - 18 szakaszos pályája talán "a rövid, de játékos" jelzőt is kiérdemelhetné, nevéből adódóan szép számmal tarkítják tavak és egyéb vízakadályok a furfangosan és ötletesen kialakított pályaszakaszokat. Talán a homokbunkerek minőségének javulása az, amely még nagyobb játékélményt biztosíthatna, ugyanakkor jól látszik, hogy a tulajdonosok is tisztában vannak ezzel és az elmúlt évek során rengeteget tettek a bunkerhelyzet javításának érdekében.
Mindenképpen dicséretre méltó, ahogyan a hagyományokat tisztelve és szem előtt tartva időről-időre bevonják a klub mindennapi életébe a több mint 200 éves egykori pajtaépületet. Az Old Lake az egyike azon kevés magyar pályának, ahol a játékból beérkezve, a klubház teraszára kiülve lehetősége van a játékosoknak figyelemmel kisérni a játszótársak 18-as greenjén elvégzett gurításait. Véleményünk szerint, ha valahogy technikailag meg lehetne oldani a Golfhotel konyhájának integrálását a klubház életébe, talán még több és maradandóbb, goljáték utáni élményt tudnának biztosítani a hazai viszonylatban szépszámú klubtagjaiknak és a más pályákról idelátogató golfbarátoknak egyaránt.

- 2019.02.12. -

Old Lake Golf - Rövid, de játékos

A galéria fényképeinek forrása: Old Lake Golf FaceBook, illetve caddie.hu