Érzelmek nélkül nincs teremtés

FérfiNap én így szeretlek!


A szerző engedélyével

- Madácsi Zsolt írása -


Kedves FÉRFINAPOS Golfozó Sporttársak!

Véget ért a klasszikus értelemben vett 2023-as Férfinap szezon és már most hiányzik, bár az vigaszt jelent, hogy folytatjuk keddenként nem HCP-s formában. Ilyenkor az ember visszatekint, és értékel. Engedjétek meg nekem, hogy ezt megtegyem.

Egy ideje a kedd lett az egyik legfontosabb nap az életemben. Keddenként a játékom miatt boldogan, legtöbbször csalódottan tartok hazafelé, de már a következő kedd jár az eszemben. Biztos vagyok benne, hogy sokan vagyunk így. Sztenderd program lett. Prioritás. Így alakítom az életem, így szervezem a naptáram. A családom és az üzleti partnereim már tudják, és elfogadják, hogy ez a nap „az a nap”.

Ha ennek az elköteleződésnek az okait keresem, a játék és a golf szeretete nagyon fontos rész, de csak ezek miatt a Férfinap nem lenne sikeres, van benne valami más, különleges. A rendszeresen ide járók vagy az alkalmi látogatók is érzik, hogy „klubhangulat”, „klubélet” van, és ez attól függetlenül érezhető, hogy itt vagy tag, vagy máshol. Valljuk be őszintén. A mai hazai golféletben ez az érzés nincs meg, ezért nagy kincs ezt minden kedden megtapasztalni.

Őszintén örülünk, ha valakinek aznap jól ment, és mint a kisgyerekek várjuk az apró, de mégis jó díjakat. Néha még a citromdíjért is versengünk. Mindeközben eltöltünk egymással némi értékes időt, büfézünk, klubozunk. És közben a versenysorozatra is koncentrálunk, mert a nyeremény értékes. A küzdelem a végén már éles, mégis a saját tapasztalatom szerint FAIR és baráti. Ezért nagyon hálás vagyok. Különösen Gyuszinak, igazi sportélmény volt Veled golfozni. Az év során kialakulnak jó kapcsolatok. Ezekkel az emberekkel szívesen töltöm a játékra szánt időt, mégis hagyok teret a flight-beosztásnál a véletlennek, és ha visszatekintek, meg kell állapítanom, hogy nagyon ritkán fordult elő velem, hogy olyan emberrel osztoztam a játékidőn, akit nem kedveltem.

Lehetne a Férfinapot jobban csinálni? Persze. Mindent lehet jobban, és néhány dolgot talán érdemes is, de a FÉRFINAP az alapjaiban szuper, és nagy köszönettel tartozom a KOLOMPOSOKNAK, és a KLUBNAK, hogy létrehoztak a magyar golféletben valami jót. Tartsuk fent, és élvezzük. Örülök, hogy ezen az élményen osztozhattam Veletek 2023-ban.


Fotó: Dobos Jana

2023.10.24.

Hozzászólások