Magyar Golf Club

9 °C, kevés felhő
18 lyuk, PAR 72
2024 Kisoroszi
55 perc Budapest „0 km” kőtől
http://magyargolfclub.hu
+36 -30-4315339
Árak megjelenítése: HUF / EUR
Green Fee 18 lyuk (Hétköznap) 15 000 Ft 38 €
Green Fee 18 lyuk (Hétvége) 22 500 Ft 57 €
Green Fee 9 lyuk (Hétköznap) 10 000 Ft 26 €
Green Fee 9 lyuk (Hétvége) 15 000 Ft 38 €
Az árak tájékoztató jellegűek

Stroke saver

Golfozóknak - Golfozóktól

A pálya kiváló mestere segít eligazodni a szakaszok között.

Score kártya

Játékra fel!

Letöltheted a pálya score kártyáját, vagy adott esetben személyre is szabhatod azt.

Helyi szabályok

Játssz jól és Szabályosan!

Minden általános szabályt ismerhetsz, de a Helyi Szabály mindig egyedi!

Greenfee kedvezmények

GolFIESTA SE klubtagoknak 20% kedvezmény a Greenfee árából.

Kis Szubjektív

Kisoroszi a magyar Old Course.
A Szentendrei-sziget tetejének szigetcsúcsán elhelyezkedő golfpálya, a modernkori Magyarország első - és egyébként legészakibb fekvésű - golfpályája. A klub alapítása 1979-ig nyúlik vissza, ekkor alakult meg Kisorosziban az egykori TSz földterületen a Kék Duna Golf Club. Dr. Gáti Ferenc (†) elnök úrnak sikerült "kijátszania" a szocialista hatalom éberségét és az addig tűzzel-vassal tiltott sportágat újra meghonosította hazánkban. (Más kérdés, hogy egy jól kitalált trükköt kellett alkalmaznia a cél elérésének érdekében, történt ugyanis, hogy a baráti Kubában véget érő agrármérnöki kiküldetésének befejeztével a hazatérő Dr. Gáti előadhatta, hogy a szintén szocialista Kubában mennyire népszerű ez a sport és ott a messzi távolban micsoda tömegek játszhatják azt. "Elfelejtette" azonban hozzátenni, hogy a Karib szigetországban nem a helyieknek köszönhetően, hanem a rengeteg külföldi diplomata miatt népszerű ez az itthon tiltott gyümölcs).
Így elkezdődhetett az eleinte csak néhány szakaszból álló Kisoroszi golfpálya megépítése. Talán a legendás nyolcas szakasz az, amely leginkább magán hordozza az egykori alapítóatyák kéznyomát. Mindezek után 1988-ig kellett várni, amíg Budapest Park Golfpálya néven megnyithatott a világháború utáni első hazai golfpálya. 
Sok víz lefolyt azóta a Dunán (a pálya mindkét oldalán), 1994-től 18 szakaszos a Dunakanyar golfpályája, amelyet immár Nagy István tulajdonos gondos kezei formálnak, és ha kell építenek újjá (a Duna betörésének következtében, a 2013-as árvizet követően). Érdekes és egyben kihívó kettősség is jellemző a pályára, miszerint egy - szinte szó szerint - az erdőből kimetszett zegzugos első kilenc szakasz leküzdését követően egy lényegesen nyitottabb és szellősebb hátsó kilenc következik. Talán érdemes lenne az utolsó két szakasz elrendezését átgondolni, hogy ne kelljen - viszonylag veszélyes túrával - gyakorlatilag oda-vissza megtenni a 17-es szakaszt. Sajnos az étterem megszűnésével a minimumra csökkent a pálya - golfjátékon túlmutató - vendéglátóképessége. Ugyanakkor a Dunakanyar hegyeinek frissítő, üde levegője sok mindenért kárpótolhatja a golf idelátogató szerelmeseit. 

- 2019.02.11. -

Kisoroszi - Old Course a szigetcsúcson

A galéria fényképeinek forrása: Magyar Golf Club FaceBook, illetve caddie.hu