Ricsi és Emma az MP Bajnokai

Mennyi? 30!


- Huszti György írása -


A “hazai” pályán versenyző Ifj. Sárközi Richárd, illetve Jaczkovics Emma győzelmét hozta a NAPI.HU - X. Nyílt Magyar MatchPlay Bajnokság, mind a Pannonia Junior Akadémia, mind a Golfiesta versenyzőjének ez az első MatchPlay Bajnoki címe. A verseny egyébként (bár korosztályos bontásban és még Balaton Golf Club helyszínnel) szerepel a WAGR listán is, így kíváncsian várhatjuk a heti frissítést, hogyan alakulnak a világranglistapontok fiataljaink számára. 

Sajnos, a mezőny létszáma - csakúgy, mint tavaly - ismét rendkívül gyér lett, mindössze 18 férfi és 12 nő állt végül rajthoz (nulla golfkülföldivel), és még ezt követően is szép számmal fordultak elő játéknékül megnyert összecsapások. Selejtezőkről csak a MidAm és a Szeniorok esetében beszélhetünk (bár utóbbiak sajnos, inkább csak bohózatok, mintsem "tényleges selejtezők” voltak), így aztán a verseny megkezdése előtti napokban még “lasszóval” kellett vadászni az indulókat az “illetékeseknek”.
Pedig, alighanem nincs szükség a langyos víz feltalálására ezen a téren sem, hiszen a világban (és a környéken is), jól bevált módon zajlanak a nemzeti, illetve a nyílt MatchPlay események, persze nemcsak az egyszerű és jól működő lebonyolítási rendszerre kellene visszatérni, az sem ártana, ha a szövetségi versenyek helyszíneinek megválasztása sokkal körültekintőbben zajlana és figyelembe vennék a döntéshozók a valós “piaci” igényeket is. Mindenesetre erre a versenyre jelenleg sajnos nagyon nehezen lehetne ráhúzni a sikeres jelzőt.

De ne nagyon szaladjunk ennyire "előre", gratulálunk a 30 bátor versenyzőnek, akik részt vettek az idei MatchPlay Bajnokságon!
Végeredmény:

Férfiak
1.   ifj. Sárközi Richárd
2.   Kötél Bence
3.   Bertényi Bence
4.   Somogyi Bence
5.   Curley William
6.   Magyar Krisztián
7.   Nagy Ármin
8.   Zilahy Csaba
9.   Zsimán-Lebovics Zénó
10.   dr. Horváth Péter
11.   Hideg János
12.   Hatvári Árpád
13.   Meznerics Gergely
14.   Williams Jaxson
15.   Müller Ralph
16.   Novák Botond
17.   Dr. Takács János
18.   Szalay Attila

Hölgyek:
1.   Jaczkovics Emma
2.   Berkenyei Daniella
3.   Stern Lea Sára
4.   Batta Krisztina
5.   Sam Anh Kim
6.   dr. Lex Annamária
7.   Hoffmann Annamária
8.   Sajner Zsuzsanna
9.   Movik Gabriella
10.   Turkovics Ilona
11.   Bihari Gyöngyvér
12.   dr. Fisherné Koplányi Eszter

 

A meccsek pontos alakulása és az ágrajzok megtekinthetőek ITT
A fotógaléria ITT érhető el

 

Fotó: MGSZ

2021.10.11.

Hozzászólások