Hideg és Hatvári a legjobb 16-ban

Drámai végjáték mindkét selejtezőn


A pénteki párbajok: (Dr. Takács-Hatvári és Hideg-Szalay)

- Huszti György beszámolója-


Lezajlott a rendkívül foghíjas férfi selejtező kör a NAPI.HU - X. Nyílt Magyar MatchPlay Bajnokságon Kisorosziban. A férfi mezőny legvégül 18 fővel startolt el (még a “végső” nevezési listáról is visszalépett a Koller-Kürti-Huszti trió), így mindössze két páros küzdött (a fehér elütőről) a két kiadó helyért a 16-os tábla kapcsán.

Ahol úgy alakult minden, mint egy hollywoodi thrillerben, hiszen mindkét mérkőzésen csak az utolsó szakaszon sikerült dűlőre vinni a feleknek a döntést.

A Hideg János - Szalay Attila párharc dőlt el talán “egyszerűbben”, hiszen itt Szalay Attilának a mérkőzés folyamán egyszer sem sikerült vezetnie, János rögtön megnyerte az első szakaszt, majd a hetedik után már hárommal vezetett, de Attila innen visszajött és a 11-esen kiegyenlített, hogy aztán rögtön a 12-esen már újra hátrányban legyen. A 16-os elütőre “dormie-ban” álltak fel a játékosok (3 szakasszal a vége előtt 3 előnnyel vezetett Hideg János), de Szalay Attila ismét majdnem visszajött, hiszen két szakaszt zsinórban nyert, ám a 18-ason elért holtverseny megpecsételte a sorsát (1up), így ebből a párosból Hideg János jutott a legjobb 16 közé.


A másik mérkőzés végeredménye lényegesen fordulatosabban alakult ki, hiszen az elején Dr. Takács János 5 szakaszt követően már hárommal vezetett, de Hatvári Árpád egy holland huszáros hajrával a 12-en már nem hogy fordított, hanem konkrétan már Ő vezetett hárommal. Ezt az előnyt azonban Takács Doki szép fokozatosan lemetszegette, így az utolsó szakaszt, döntetlen állásról kezdték meg a felek, a 18-as végül Árpinak sikerült jobban, így Ő is csatlakozhat a legjobb 16 mezőnyéhez, míg Dr. Takács János a másik mérkőzés vesztesével (Szalay Attilával) meccselhet a 17-18. helyezésekért.

A női mezőnyben is történt visszalépés (Kiss Polett Karolina részéről), így 12-es a végső(?) mezőny, ahol négyen erőnyerőként várják az ellenfeleiket, nyolcan pedig szombat reggel (nyolckor) kezdik meg a küzdelmet a legjobb nyolcba kerülésért.

Startlisták, eredmények ITT érhetőek el.2021.10.08.

Hozzászólások