Zágrábi bronz

Nemzetközi kalandozás


- Huszti György írása -

Végetértek a Horvát Junior Nyílt Bajnokság háromnapos küzdelmei a zágrábi Riverside Golf Clubban. Az 54 szakaszos versenyen 47 játékos mérettette meg magát, közülük 10 honfitársunk (Nyolcan a Pannonia Junior Akadémia jelenlegi és jövőbeni tagjai, míg ketten a BB Műhely tagjai közül). Ezen az eseményen került sor a PLAY.caddie valósidejű LiveScore alkalmazás nemzetközi debütálására is. Ezúton is köszönjük a Horvát Golf Szövetség, illetve a főtitkár asszony, Sonja Jelaca messzemenő segítségét! A jól sikerült debütálás következtében jelenleg már Szlovéniából és Olaszországból is történt megkeresés a rendszer kapcsán.

A Horvát Junior Open győztese a fiúknál, a horvát Ivan Ninkovic lett, aki imponáló játékkal, háromnapi  mínusz hárommal lett Bajnok. Második az olasz Filippo Ponzano, míg a nagyon értékes bronzérmet Kötél Bence akaszthatta a nyakába. Bence a harmadik napi mínusz kettes körével (vasárnap hét(!) Birdie) jött fel a harmadik helyre, a T7. pozícióból indulva.

Micsoda? Benne vagyunk a TV-ben?

A lányok mezőnyének Bajnoka a szlovén Lana Malek lett, megelőzve a cseh Nela Novkova-t, illetve az olasz Marta Spiiazzi-t. Itt egy sajnálatos esemény is történt, miszerint Berkenyei Daniellának az első nap után sérülés következtében vissza kellett lépnie (golfkönyök). A megfelelő kivizsgálások és kezelések után nagyon várjuk vissza a mezőnybe Daniellát, aki a magyar női mezőny egyik legfontosabb szereplője, és nem csak tudásával, de sportszerűségével is igazi és követendő példa a lányok között.  

Az eredmények megtekinthetők itt (PLAY.caddie LiveScore)


Fotók: Yulia Stepanova Photography

2019.09.23.

Hozzászólások