Világranglista helyzete

Minden magyar javított

- Huszti György áttekintése -

Rózsa Csicsi az alabamai Zimmer Biomet Championship-en elért T21. helyéért 0,37 világranglista pontot zsebelt be. Így hét helyet javítva 625. helyen található a profi hölgyek - Rolex által szponzorált - világranglistáján.

Amatőr junior játékosaink:
Fiataljaink mindketten tizenegy helyet javítottak, így jelenleg Závaczki Bálint 1771., míg Kötél Bence a 1812. helyen tanyázik. Érdekesség, hogy Bálint ugyan feladni kényszerült a Bolgár Open-t, de első két napi játékáért és eredményéért így is kapott világranglista pontokat.

Amerikai golf-ösztöndíjasaink:
Vadkerti Adél bár lassan két hónapja nem szerepelt világranglista pontot adó versenyen (most hétvégén a Magyar Nyílt MachPlay Bajnokság lehetett volna ilyen, de azt, az extrém időjárási viszonyok következtében szeptember közepére halasztották). Ennek ellenére Adél három helyezést tudott javítani (neki nem estek ki eredményei az elmúlt 104 hétből, míg a vetélytársaknak igen). Jelenleg Ő az 1091. helyen található a női amatőr világranglistán.

Csányi Olivérnek szépen fog “fizetni” a Szlovák Tour második állomása (különösen a második napi remeklés (-1) ér sok pontot), így a jövő héten akár több száz helyet is előre ugorhat majd. Jelenleg, hét hellyel jött feljebb a ranglistán, most a 2715., és ezzel mindössze huszonegy helyre van eddigi egyéni legjobbjától.


Címlapfotó: Yulia Stepanova Photography

2019.06.06.

Hozzászólások