Eggyel Par felett

Remek első nap, majd biztató eredmény

- Huszti György írása -

Az alabamai Opelika (28 ezer fős) városkájában került sor a Symetra Tour történetének legdíjazottabb versenyére a 300 000 dollár összdíjazású Zimmer Biomet Championship-re (a pénzdíjból 45 000 dollárt kap az első helyezett).. A verseny névadó házigazdája Nancy Lopez volt, aki 48 LPGA (köztük 3 Major) győzelemmel büszkélkedhet.

Érdekesség, hogy eredetileg az év elején ennek a versenynek még nem volt szponzora és Csicsi versenynaptárjában sem szerepelt (helyette inkább, egy LPGA gyors selejtező volt betervezve). Viszont szűk két hónapja megváltozott a helyzet és a “nevesincs” alabamai versenyecskéből egy Symetra léptékkel nézve hatalmas verseny kerekedett, itt a Robert Trent Jones által tervezett Lake Course-on.

A négynapos megmérettetésnek végül 144 versenyző (36 különböző országból) vágott neki, közöttük a mi Rózsa Csicsink, aki az első napot követően szenzációs, mínusz ötös eredményének köszönhetően a T3. helyen várhatta a folytatást. Innentől kezdve azonban Csilla sajnos fokozatos romló score-okat hozott +1, +2, +3 és így a négy napos megmérettetésen végül is egy ütéssel az evenPar felett zárt, amely a T21. eredményhez volt elegendő.

Persze az elmúlt két verseny sikertelensége után (mindkétszer lecutolták sajnos) ez mindenképpen egy biztató eredmény, különösen az első napi derekas helytállásnak köszönhetően. Nagyon nagy szükség volt már egy eredményes szereplésre, főleg egy négynapos “nagyversenyen” sok pénzért, mert így a kereseti listán is alaposan feljebb lehet lépdelni, közelítve az LPGA kártya álom felé. Most pedig irány Pennsylvania, és a jövő heti Valley Forge Invitational, Pottstown-ban.

Fotó: SymetraTour

2019.05.26.

Hozzászólások