Dübörög a Szlovák Golf Tour

Folytatódik a pontvadászat

- Huszti György írása -

A harmadik napon Csányi Olivér 77-et játszott és ezzel T5. helyen végzett. Olivér leginkább a második napi eredményének örülhet (amely bőven az RSS alatt volt), így ezért a napért magasabb világranglista pontok jöhetnek.
Bertényi Bence 76-ot ért el és ezzel - fiatal kora ellenére - a T11. helyezést szerezte meg az erős, nemzetközi mezőnyben.

--- --- ---

Újabb állomásához érkezett a Szlovák Szövetség WAGR minősítésű Tour sorozata. A háromnapos verseny férfi mezőnyében tovább lehet gyűjtőgetni a világranglista pontokat (vagy akár fel is lehet kerülni a WAGR listára).  A Skalicában (Szakolcon) található GGGR Golf Club pályáján 49 induló vesz részt a versenyen, közülük öten "+" hendikeppesek, illetve negyvenheten single hcp-s játékosok.

A magyar színeket egy hármas különítmény képviseli: Csányi Olivér (0,5), Bertényi Bence (3,3) és Horváth Ákos (4,7). Minden bizonnyal több magyar induló is lett volna, sajnos azonban “bekavartak” a Magyar MatchPlay Bajnokság körüli bonyodalmak. 

Az első két napot (szombat-vasárnap) követően a legjobb 24 játékos folytathatja hétfőn a küzdelmeket. Olivérnek és Bencének ez sikerült (!), tekintve hogy előbbi az első két nap után ötödik, míg utóbbi a két napot követően T8. helyen várja a folytatást. Horváth Ákos, aki az első nap után 34. volt, hatalmasat hajrázott ugyan (ma 77), de sajnos az első napi gyengébb teljesítményének köszönhetően levágta Őt a cutvonal. A fiúk egyébként a leghátsó (fekete) elütőről játszanak (6565 méter).

Az első két napot követően a mezőnyt az osztrák Timothy Zwirner vezeti, aki úgy tűnik kihasználta a lehetőséget, és más helyre is benevezett (a Magyar Match Play Bajnokságon kívül).

Érdekesebb eredmények:

    1. Brixi Gordan  CZE 73 72 70 215
...            
  T5. Csányi Olivér  HUN 78 71 77 226
...            
T11. Bertényi Bence  HUN 77 76 76 229
...            
  28. Horváth Ákos  HUN 82 77 CUT 159

 

A 29 fős női mezőnyben nincs magyar induló. Itt egyébként az első huszonnégy hölgy hendikepje öt alatt van, illetve itt is öten rendelkeznek "+" hcp-vel.

Minden eredmény itt


Címlapfotó: Yulia Stepanova Photography

2019.06.03.

Hozzászólások