Világranglista állás

A számok bűvöletében

Szűk egy hónapja néztünk rá a golf világranglisták állásaira. Nézzük mi a jelenlegi, friss helyzet (05.22.)

Rózsa Csicsit sajnos lecuttolták a múltheti, észak-karolinai Symetra Classic-on, így tizenkét helyet rontva, jelenleg a 629. helyen áll a Rolex Női Világranglistán.

Junior fiataljaink közül Závaczki Bálint - bár a Skót Fiú Open-t követően nem szerepelt világranglista pontokat hozó megmérettetésen - mégis jelenleg (a múlt héthez képest) hatvan(!) helyet javított és az amatőr világranglista 1713. helyéről várja a folytatást. Ezzel - pályafutása legjobb világranglista helyezésével - jelenleg Ő a legjobban jegyzet magyar férfi amatőr játékosunk. 

Míg Kötél Bencének a múltheti Szlovén Open 33. helye nem fizetett túl búsásan, Bence így nyolcvankét helyet veszített és most az 1803. pozícióban található.

Amerikai golf-ösztöndíjasaink közül Vadkerti Adél huszonhét helyezést javított a legutóbbi pozícióján, így pillanatnyilag Ő a legjobban jegyzett magyar játékos a maga 1167. helyezésével az amatőr világranglistán. 

Míg Csányi Olivért a Szlovén Open 21. helyezése kettőszáz-hatvanöt(!) hellyel repítette feljebb és most a 2694. helyen tanyázik (amely élete (eddigi) legjobb helyezése).

Bár sokan vártuk Rózsa Dávid nevének megjelenését is a világranglistán a múltheti Ukrán Open megnyerését követően, azonban az Ukrán Open - utólag - sajnos kikerült a WAGR minősítésből a nem megfelelő RSS átlaga miatt. Röviden, Dávid valamivel +18 feletti eredménnyel nyerte a háromnapos - zord időjárási körülmények közötti - versenyt, így sajnálatos módon, hiába a szép siker, nem járt érte világranglista pont. Sebaj, a héten remek alkalom kínálkozik feliratkozni a világranglistára a Fekete-tenger melletti Bolgár Openen, ahol Závaczki Bálint társaságában indul az idei Magyar Kupa ezüstérmese.

2019.05.22.

Hozzászólások