Polak, Węgier, dwa bratanki

Vigyázó szemetek Lengyelországra vessétek!


- Huszti György beharangozója -

Talán túlzás nélkül kijelenthető, hogy a héten a hazai golfszerető közönség Lengyelországra figyel. Tekintve, hogy mind a Junior Fiú, mind a Senior Hölgy Válogatott északi “testvéreinknél” szerepel. Bár az ország területi nagyságát (több mint háromszor nagyobb, mint hazánk) mutatja, hogy a két válogatottunk egymástól mintegy 400 km-re harcol majd ellenfeleivel.

A fiúk ma utaztak el Wroclawba és a holnapi gyakorlónapot követően, szerdán kezdik meg négynapos küzdelmüket a XV. Boy’s Team Championship divízió kettes versenyén, a Toya Golf & Country Clubban. A magyar színeket a szemtelenül fiatal Benke Ákos, Fülöp Gergő, Kemény Kevin, Somogyi Bence, ifj. Sárközi Richárd, Závaczki Bálint összetételű hatosfogat képviseli. Az első két napon elért egyéni stroke eredmények kvalifikálják a csapatokat, a harmadik-negyedik napi matchplay küzdelmekre. A verseny korábbi beharangozója itt

A hölgyeknél ugyanez a lebonyolítási forma vár Szczecinben a szintén szemtelenül fiatal Dr. Kárpáti Szilvia, Földesi Katalin, Kaincz Katalin, Turkovics Ilona, Zsadányi Ildikó összeállítású Magyar Hölgy Válogatottra. A különbség mindössze annyi, hogy Ők már túl vannak a gyakorlónapon a Binowo Park Golf Clubban és így számukra egy nappal hamarabb veszi kezdetét a négynapos torna, a XXIX. Marisa Sgaravatti Trophy (a 6,5 hcp felettiek EB-je). Jelenleg egyébként 14(!) Celsius fok van a Balti-tenger partvidékén, valószínűleg lesz még egy kis eső is, de legalább a hőmérséklet felkúszik majd 18-21 fokra (Wroclawban egyébként a fiúknak egy-két fokkal melegebb jutott). Korábbi beharangozó írásunk itt.

Mindkét Válogatott csapatunknak sok sikert kívánunk! Az eredményekről természetesen beszámolunk!


Fotók: SárköziGolf, illetve caddie.hu

2019.07.08.

Hozzászólások