Jövő héten Boy's Team Championship

A balatoniak nélkül

- Az MGSz híre -

Nyolc ország, Belgium, Lengyelország, Magyarország, Oroszország, Skócia, Szlovákia, Szlovénia és Wales részvételével kezdődik a lengyelországi Toya Golf & Country Clubban az idei EGA Fiú Csapatbajnokság Divízió II. versenye. A július 10-13. között zajló eseményen a magyar színeket Benke Ákos, Fülöp Gergő, Kemény Kevin, Somogyi Bence, ifj. Sárközi Richárd és Závaczki Bálint képviseli.

Hahn Roland, a junior válogatott szövetségi kapitányát a felkészüléssel kapcsolatban kérdeztük.

Tizenötödik alkalommal rendezik a junior fiúk csapatbajnokságát. 2014-ben és 2018-ban hazai pályán, a Pannonia Golf Clubban léphetett a magyar csapat pályára. Milyen érzésekkel vágtok neki a lengyel útnak?

2006-ban vett Magyarország először részt a fiúk csapatbajnokságán, a legjobb, II. helyezést 2008-ban, Szlovákiában értük el. Azóta sokat változott a mezőny, több, erősebb csapatokkal bővült a bajnokság. 2018-ban a magyar juniorok a 6. helyen végeztek. Idén Greff Bálint kivételével, a tavalyi összetételben lépünk majd pályára, Benke Ákos, Fülöp Gergő, Kemény Kevin, Somogyi Bence, ifj. Sárközi Richárd és Závaczki Bálint alkotja a magyar válogatottat. Ez azért alakult így, mert ugyan Kötél Bencét, Bertényi Bencét és Horváth Ákost is meghívtam a válogatottba, ők azonban egy másik külföldi verseny miatt visszautasították a felkérést. Ez egyrészt elszomorított, hiszen a jó játékosok hiánya gyengíti a magyar válogatott versenypozícióját, de csalódottak a csapat többi tagjai is, hiszen ők is jobb eséllyel vághattak volna a nemzetközi megmérettetésnek. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a kiutazó csapatban erős az összetartás és kiváló a csapatszellem, ami sok esetben segíthet egy jobb eredmény elérésében.

Milyen program vár a fiatalokra közel egy hét múlva?

A terveink szerint, hétfőn indul a buszunk Wroclaw felé, melytől mindössze néhány kilométerre fekszik a Toya Golf & Country Club. Kedden és szerdán gyakorlónapot tartunk. Az előzetes program szerint, az első két kör stroke play kvalifikáció lesz, majd két match play forduló következik.

Alig két hétre rá kezdődik a European Young Masters. Milyen összetételű csapatban gondolkodsz?

Két szempontot kellett mérlegelnem. Egyrészt a junior válogatott programja szerint, felül kellett vizsgálnom, hogy a verseny július 12-i nevezési határidejéhez képest, az elmúlt két hónap során hogyan alakultak az U16-os korosztály eredményei. Másrészt, nyilván szem előtt kell tartanom, hogy Kötél Bence és Bertényi Bence az utóbbi két szövetségi verseny, valamint most a Fiú Csapatbajnokság Divízió II. helyett is az egyéni versenynaptárukban szereplő nemzetközi bajnokságokat részesítették előnyben. Két-két lány és fiú képviseli majd Magyarországot, a fiúknál Bertényi Bence, ifj. Sárközi Richárd és Kötél Bence van a merítésben, a lányoknál szinte biztosan Berkenyei Daniella és Jaczkovics Emma utazik. Az bizonyos, hogy bárkire is esik a választás, lényeges, hogy azok a versenyzők büszkén versenyezzenek majd a válogatott mezben.


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2019.07.04.

Hozzászólások