Nincs meg az LPGA kártya, így CADDIE lesz

Új utakon

- Huszti György írása - 

Rózsa Csicsinek nem sikerült vasárnap a “hétfői” kvalifikációs verseny Hawaii-n a hétvégén zajló 2 millió dollár összdíjazású LOTTE Championship LPGA versenyre (korábbi cikkünk). Csicsinek azonban megtetszett a polinéz szigetvilág és mivel a Symetra Tour szünetel a héten, így ott maradt Hawaii-n.

De nemcsak azért, hogy tegnap például meglátogassa a Pearl Harbor Múzeumot, hanem egészen más céllal. Engedélyt kértek ugyanis - és kaptak is - a LOTTE Champ’ Verseny Bizottságától, hogy az LPGA tornán a magyar játékos az egyik legjobb barátnője CADDIE társa legyen. Így Csicsi mégiscsak tud új LPGA tapasztalatokat gyűjteni a következő napokban. A fülöp-szigeteki Clariss Guce (LPGA újonc, a világranglista jelenlegi 467. helyezettje) teljesítményét érdemes nyomon követni csütörtöktől, akinek eredményében egy kicsit Csicsi munkája is benne lesz.

Csilla egyébként - tekintve, hogy neki nem volt a világranglistába számító versenye, de néhány vetélytársának igen - a múlt héthez képest két helyet visszacsúszott a Rolex listán és jelenleg 607. pozícióból várja a szezon folytatását, a kéthetes minibreak-et követően. Engedélyt egyébként azért kellett külön kérni a golfsegéd munkakörre, mert Tour játékos elvileg nem segédkezhet a viadalon, és bár Csicsi játszott már a Tour-on, de mivel nincs állandó kártyája, így megkapta a különleges engedélyt.
Sok sikert kívánunk az új szerepkörben is! 


Fotók forrása: LPGA Tour

2019.04.16.

Hozzászólások