Indul a The Players 2020

Izgalmas csata várható a 15 millióért


- Huszti György beharangozója -

Csütörtökön kezdetét veszi a floridai Ponte Vedra Beach-en az idei The Players Championship. A 15 millió dollár összdíjazású, 1974-ben alapított versenyt nem hivatalosan gyakran nevezik az ötödik Major Tornának is. Bár a marketing szempontból talán legfontosabb versenyző, a kétszeres győztes Tiger Woods néhány napja bejelentette, hogy -  kiújult hátfájdalmai következtében - visszalép az idei viadaltól, de szakmai szempontból azért így is erős lesz a mezőny. Természetesen itt lesz a címvédő és egyben világranglista vezető Rory McIlroy is, aki - legalábbis a fogadóirodák szerint - a legnagyobb eséllyel vág neki a négynapos küzdelmeknek, bár győzelme ellen szól, hogy a torna 46 éves történetében még sosem sikerült  a címvédés az előző évi bajnoknak, amennyiben ez most mégis sikerülne az újabb 2,7 milliót jelentene az észak-ír zseninek. A versenyt 38 éve rendezik a 6 581 méter hosszú híres-hírhedt TPC at Sawgrass pályán, amely Pete Dye tervei alapján készült. A pálya nehézségi fokáról sokat elmond a tervező életfilozófiája: “A golf nem egy fair játék, akkor miért építenénk fair pályát”.

Az egyik ilyen ikonikus szakasz a 17-es Par3 sziget green, amellyel tavaly Tigernek alaposan meggyűlt a baja. A 144 játékos csütörtökön, magyar idő szerint 13:40 perckor kezdheti meg a küzdelmeket, az első flight-ban a szlovák Rory Sabbatini-vel. Pikáns helyzet, hogy az első két napon (a “mezőnyfelezés” előtt) McIlroy, azzal a Brooks Koepka-vel került egy hármasba (Jon Rahm-al együtt) akivel finoman szólva sem igazán barátok, így viszont egy flight-ban láthatjuk a jelenlegi világranglista első három helyezettjét, akik csütörtökön magyar idő szerint 19:51 perckor vágnak neki a pályának (az első két versenynapon délelőtt-délutáni műszakban indulnak a játékosok). 

Érdemes lesz tehát akár egész nap a képernyők előtt - vagy a floridai magyaroknak a helyszínen - követni az eseményeket.


Fotó: PGA Tour

2020.03.11.

Hozzászólások