Amatőr világsztár Zalacsányban?

A világranglista 37. helyezettje a nevezők között


- Huszti György írása - 

Bár még másfél hónapnak kell leperegnie, mire eldördülhet a virtuális startpisztoly a Robert Trent Jones Jr. által eredetileg tízes szakaszként megálmodott zalacsányi egyesen, de máris erős híreink vannak a LXII. Nyílt Magyar Bajnokság kapcsán. A nevezési listán ugyanis olyan név tűnt fel, amilyenért igencsak felhőkarcolói magasságokban kell fellapozni a golfalmanachokat. 

Az angol Annabell Fuller nevezett ugyanis a GOLFiGO online felületén a viadalra, akinek +6.0 hendikep indexe a legalacsonyabb amelyet a magyar fejlesztésű golfügyviteli szoftver valaha is ilyen közelről látott. Annabell jelenleg 37(!) a WAGR világranglistán. A most 20 éves játékos két évvel ezelőtt három ütéssel nyerte az English Women's Open Amateur Stroke Play Championship-et, majd ezt követően csupán 1down-ra vesztette el a Womens Amateur Championship döntőjét. Tavaly az LPGA major versenyen a Women's British Open-en kipróbálhatta magát (amatőrként) a profik között, ahol az igencsak szépen mutató T61. helyezést szerezte meg.

Hatalmas érdeklődéssel - és csuriba tett kézzel - ? várhatja a hazai golfélet ínyencebbik fele, hogy végül részt vesz-e a Zala Springs lenyűgözően karbantartott lankáin megrendezett megmérettetésen a jelenleg a Floridai Egyetem golfösztöndíjasaként tevékenykedő amatőr világsztár.

Mi mindenesetre nagyon szorítunk, hogy Annabell eljöjjön. Még az is lehet, hogy 10-12 év múlva majd úgy mesélhetünk az unokáinknak ? erről az eseményről, mint annak idején Jon Rahm 2010-es köreiről a Royal Balaton & Yacht Clubban.


Ha Te is közelről szemlélnéd a "csodát", ITT tudsz nevezni a Nyílt Magyar Bajnokság küzdelmeire.


Fotó: EnglandGolf

2022.05.03.

Hozzászólások