Változás a Pannonia vezetésében

Interjú Harnos Lászlóval

- Az interjút Huszti György készítette -

Dr Szórád József leköszönt a Pannonia GCC éléről. A klubnál így szervezeti átalakítás történt, amelynek keretében a korábbi igazgatóság megszűnt és a jövőben Harnos László látja el a vezérigazgatói teendőket. Az alábbiakban Dr. Szórád József elköszönő üzenetét, illetve Harnos Lászlóval készített interjúnkat olvashatjátok.

Dr. Szórád József elköszönése:

Tisztelt Klubtagok, kedves Partnerek, Barátaim !

A Pannonia Golf és Country Klubot üzemeltető, korábbi tulajdonos Máriavölgy Zrt. igazgatóságában betöltött tisztségemről, más projektekhez kapcsolódó időbeni elfoglaltságaim miatt, 2019 május 31-i hatállyal lemondtam. Nagy öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy több, mint 5 éven keresztül a Pannonia GCC csapatával sikerült a Klubot Magyarország legsikeresebb, legeredményesebb klubjává fejleszteni, rendszeresen bizonyítva ezt a Magyar Golf Szövetség által évente odaitélt az “ Év Golf Klubja “ díjjal is.
A Magyar Golf Szövetséggel, az EGA-val folytatott együttműködések, a fiatal játékosokat nevelő Pannonia Junior Akadémia eredményes működése mellett - a Pannonia GCC, valamint a magyarországi és nemzetközi üzleti Partnereken kívül - ebben a csapatmunkában nagy szerepük volt Harnos László Klubigazgatónak, Laczkó Zoltán Head Greenkeepernek, Keller Ádám Porticus étteremvezetőnek, valamint Szeberényi Máté Recepció vezetőnek és munkatársaiknak.

Pannonia GCC - Dr. Szórád József

Interjúnk Harnos Lászlóval:

Az átlag golfozó fog-e észlelni valamiféle változást a most kialakult helyzet kapcsán (akár a Te személyedbeli, akár a korábbi tulajdonos változás következtében)?

Természetesen a napi ügymenet változatlan marad, így klubtagjaink és golfozóink ezután is a megszokott módon, ugyanazon minőségben vehetik igénybe szolgáltatásainkat. Továbbra is azon dolgozunk, hogy a Pannonia élményt minél magasabb színvonalon biztosíthassuk a hozzánk látogató golfozó és nem golfozó vendégeink részére.

A Junior Academy-t, mennyire érinti, érintheti a változás?

A Pannonia Junior Academy eddig is a legsikeresebb hazai utánpótlás nevelő műhelyként működött, ebből adódóan természetesen nem cél a működésén változtatni. Várjuk továbbra is a kezdő és haladó golfozó fiatalokat egyaránt. Ahogy eddig is a Pannonia minden utánpótlás golf fejlesztését célzó kezdeményezésben igyekszik aktív szerepet vállalni.

Ötödik éve vagy jelen a hazai golféletben, hogy érzed magad ebben a közegben?

Teljesen ismeretlen volt számomra korábban a golf, de köszönet kollégáimnak és klubtagjainknak, golfozóinknak, akik pozitív és konstruktív hozzáállásukkal gyorsan segítettek eligazodni ebben a világban. Örömmel tölt el, hogy most már része lehetek én is.

Hogy látod, a Pannonia GCC változott-e ebben az öt évben, ha igen milyen irányban?

Mindenképpen változott és természetesen pozitív irányban. Szerintem sikerült megvalósítanunk egy olyan klubot, amelynek szívesen tagjai a golfozók, mert jó a hangulat és színvonalasak a szolgáltatások. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztettük eddig is és ezután is szolgáltatásainkat. Ezen munka legutóbbi eredménye a Pannonia Junior Academy & Suites, amire rendkívül büszkék vagyunk: egy igazi pályaszállás, amely 10 db szolidan elegánsan berendezett kétágyas szobával a golfozók igényeire tervezve. Bár a nevében is benne van, hogy a junior akadémiánk részeként épült, bármely korosztály számára elérhető a szolgáltatás és szeretnék is bátorítani mindenkit, hogy tegyen próbát akár egy verseny előtt, vagy esetleg utána, ahogy azt a caddie.hu csapata is tette (nevet).

A valóban kimagasló színvonalú hotel szolgáltatás beindítása után, várható-e ennek esetleges továbbfejlesztése?

A szálláshely bővítése, fejlesztése egy üzleti döntés lesz. Reményeim szerint az első tíz szoba eredményei nagyban elősegítik a további fejlesztésekről szóló döntés meghozatalát. 

Milyen konkrét tervei, eseményei vannak a klubnak a közeljövőre nézve?

Júniusban gyors egymásutánban 2 ranglistaverseny helyszíne is a Pannonia lesz, az egyik pünkösdhétfőn (szerkesztői megjegyzés: a riport a pünkösd hétvége előtt készült) régi  partnerünk a GolFIESTA szervezésében, majd a következő vasárnap a Kempinski Hotel Corvinus értékes ajándékait nyerhetik meg a legjobbak. Június végétől a szokásos pályakarbantartás következik green lyukasztással, majd augusztus elején a Maccabi Európa Játékok golf eseményének adhatunk otthont. Augusztus végétől, kezdve az Magyar Nyílt Junior Bajnoksággal, beindul az őszi versenyszezon is, amelyet a Pannonia Masters, a Golfünnep és a Szezonzáró verseny méltóképpen fog lezárni. 

Egyszóval mozgalmas lesz az év második fele is. Ezúton is arra bíztatnék mindenkit, jöjjön el és élje meg együtt velünk a Pannonia Feelinget!

Fotók: Yulia Stepanova Photography

2019.06.13.

Hozzászólások