Új név, új tervek

10 000 új szakember
- A HCMA sajtóközleménye -


Január 21-én az Európai Klubmenedzserek Szövetsége ülést tartott tíz ország tagszervezetének képviselőivel, ahol a 2021 évi, országok közötti stratégiát egyeztették a résztvevők.

A megállapodás az alábbi területeket érintette:
- Megváltozik a CMAE (Club Managers Association of Europe) neve, tekintettel arra, hogy nem csak klubigazgatók, de az iparág bármely szakembere tagja lehet a szervezetnek. A szövetség rövidítése nem változik, azonban neve a sokkal kifejezőbb Club Management Association of Europe-ra módosul.
- A CMAE Európai Konferenciájára 2021. november 15-17 között kerül sor online, azonban, ha a helyzet engedi, akkor ún. lokális központokat (HUB-okat) alakítanak ki az országok, ahova fizikailag is ellátogathatnak a konferencia résztvevői, hogy közösen vegyenek részt az online előadásokon. Emlékeztetőül, a tavalyi (első) online Konferencián 140 fő vett részt, míg az idei Amerikai (online) Világkonferenciára több, mint 2000 résztvevőt várnak a szervezők.
- A 2021-es tanévben az összes MDP képzés (mely a nemzetközi klubigazgatói diploma alapját képező oktatási rendszer) online valósul meg, korlátozott létszámban és alkalommal.
- Az MDP képzés 2-es moduljára történt túljelentkezést követően megnyitott a CMAE egy március 15-i hetet is, amely másfél óra alatt telt be. Az idei évre már több MDP képzés nem várható.
- Az MDP képzésben résztvevő hallgatóknak biztosított ingyenes Amerikai Világkonferencia regisztráció az idei online konferenciára nem használható fel, ugyanakkor 3 évre meghosszabbítja a CMAA ezt a lehetőséget minden hallgató számára.
- A CMAE a tagországok bevonásával ún. summit-okat, és tantárgyakra fókuszált workshopokat szervez számvitel, személyiségfejlesztés, IT, stratégiai tervezés, LEAN menedzsment tárgykörökben.
- A CMAE 2021-ben 10 fejlődő országba látogat el, ahol a képzési programba ad betekintést 1-1 napos ízelítővel, konkrét tematikus előadások megtartásával. A programot az R&A fejlesztési alapja finanszírozza.
- A CMAE megállapodást írt alá a Saudi Golffal, mely értelmében az európai képzési programot arab nyelvi környezetre átültetve, közel 10.000 szakembert képez ki az elkövetkezendő években.
- A CMAE és a tagországok egységes adatbázist hoznak létre tagjaik számára, mely adatbázis kapcsolódni fog a CMAE weboldalához, így minden klubigazgató be tud lépni, és meg tudja tekinteni rekordját, tanulmányi előrehaladását, konferencia kreditjeit, stb...

A 9. pont kapcsán kérünk minden MKSZ tagunkat, hogy legyen szíves a president@hcma.hu email címre küldje meg nevét, postai címét, email címét, telefonszámát, klubja nevét és az ott betöltött pozícióját.


Fotó: Linkedin

2021.01.25.

Hozzászólások