Új (ismerős) kihívások

Csicsi, a hiúz és a párduc megszelidítésére készül


- Huszti György írása -

A hétvégén a hivatalos gyakorlónapokkal kezdetét veszi a legrangosabb női profi sorozat, az LPGA jövő évi szezonjára kvalifikáló versenysorozatának második felvonása. Rózsa Csicsinek, mint a második vonal (Symetra Tour) Top100-ba kerülő versenyzőjének az első állomáson (augusztus 19-25., Kalifornia) nem kellett megmérettetnie magát. Az idei 56. összhelyezésének köszönhetően egyébként Bajnoknőnk már biztosította szereplését a jövő évi Symetra versenysorozat indulói között, de nyilvánvalóan a cél továbbra is az LPGA kártya megszerzése. 

Ráadásul így, hogy idén már egy verseny erejéig belekóstolhatott a legnagyobb sorozat kihívásaiba is, méginkább odahúzhat a szíve a legnagyobbak közé. A Q School-ra, csakúgy mint az elmúlt években, idén is a floridai Velencében található Plantation GCC két pályáján (Bobcat és Panther) kerül sor. A Hiúz és Párduc pályák szakaszai ismertek és szerethetőek lehetnek Csilla számára tekintve, hogy az elmúlt két évben itt rendkívül sikeresen ugrotta meg a Stage II. (a Q School második állomásának) “akadályait”, 2017-ben a második (-10), míg 2018-ban holtversenyben a negyedik (-7) helyen jutott tovább honfitársunk. 

A mezőny most 226 tagú és a két gyakorlónapot követően a jövő hétfő-csütörtök (esőnap: péntek) között, cut nélkül lejátszott 72 szakasz vár rá. Már ezen, a második szakaszon is huszonkilenc, az idén az LPGA-ről kiesett (vagy részkártyával rendelkező) hölgytagja van a mezőnynek. Ott lesz többek között, a svájci Albane Valenzuela aki jelenleg a női világranglista harmadik helyén áll, és annak idején még Csicsi csapattársa volt a Vagliano Trophy-n, ahol mindketten a Junior Európa Válogatottat erősítették. De ott lesz Venice-ben Tiger unokahúga Cheyenne Woods is, akivel Csicsi épp a márciusi arizonai LPGA gyorsselejtezőn babrált ki, amikor is Őt megelőzve jutott be az LPGA phoenix-i versenyére (BOH Founders). Persze hol van már a márciusi hó, jelenleg (jövő héten) Csicsinek a 25 legjobb közé kell beverekednie magát a két (5 983 és 5 818 méter hosszú) pályán, hogy bejuthasson a Q School Stage III. küzdelmeire. 

Erre majd október 21. és november 2.között kerül sor (igen nem elírás a hosszú dátum, ez egy  nyolcnapos torna lesz), az észak-karolinai Pinehurts Resort pályáin. De ne csapjunk ennyire a lovak közé, most a Stage II. első huszonöt helye a cél, ahová szó szerint a világ minden tájáról érkeznek a szerencsés próbázók, a kelet-közép európai térséget négyen képviselhetik: 2 cseh, 1 szlovén és a magyar Rózsa Csicsi, aki nagyon szereti ezt a két floridai pályát, és ismerve hatalmas küzdeni tudását és akarását, biztosak vagyunk benne, hogy mindent meg fog tenni ami az erejéből telik a továbbjutás érdekében. 

Ha pedig ez így lesz - márpedig így lesz - akkor Ő is és mi is nyugodtan alhatunk!
Hajrá Csicsilány! Hajrá Magyarok!

2019.10.07.

Hozzászólások