Tiger ismét rendőri kíséret alatt

Szolgálunk és védünk, na meg Caddie-zünk


- Huszti György írása -

Különös caddie-je akadt a hétszeres Farmers Insurance Open győztes Tiger Woods-nak az idei viadal bemelegítő Pro-Am napján. Történt ugyanis, hogy a 18-as szakaszon a Tigris golftáskáját az a Debbie Ganley rendőrtiszt “cipelhette”, aki a San Diego-i Rendőrség kötelékéből az idén visszavonul. Ez persze még nem lenne elég indok a kiemelt szereposztásra, csakhogy a rendőrhölgy az, aki az elmúlt 18 évben valamennyi Torrey Pines-beli viadalon azt a megtisztelő feladatot kapta a főnökeitől, hogy a rendőri biztosításon belül, a Woods körüli esetleg felmerülő “problémákat” kezelje. Most tehát Debbie és Tiger tulajdonképpen elköszöntek egymástól. Az 57 éves rendőrnő, akit a héten elsőként tüntettek ki szülővárosának hősi díjával, teljes rendőri egyenruhában, pisztollyal az oldalán vette át a golfbag-et Tigris valódi caddie-jétől Joe LaCava-tól a zárószakaszon.

Séta közben rengeteg közös emléket elevenítettek fel, a Torrey Pines-i “közös győzelmek” közül, Debbie nevetve mesélte el például, hogy 2008-ban, az utolsó szakaszon a tribünök alatt állt, amikor Tiger beütötte azt a PUT-ot, amely végül  a győztes playoff-ba repítette, akkor a rendőrnőnek ki kellett ugrania ijedtében a tribünök alól, mert egy pillanatra azt hitte ismét itt a “szokásos” kaliforniai földrengések egyike.

A PGA Tour verseny első napját követően - amelyet egy rövid időre fel is kellett függeszteni a Csendes-óceán felől hirtelen érkező köd miatt - a dán Sebastian Cappelen és az amerikai Keegan Bradley vezet, egyaránt mínusz hatot ütve. Mögöttük, együtéses hátrányban egy nyolcfős csoport következik, amelynek tagja többek között Rory McIlroy és Bubba Watson is. Tiger mínusz hárommal kezdett, amellyel jelenleg a T21. helyen várja a pénteki folytatást, amely magyar idő szerint 18:00 órakor veszi kezdetét, ha csak a köd vagy egy földrengés nem szól közbe 🙂


Fotó: sandiegouniontribune.com

2020.01.24.

Hozzászólások