Teljes kiőrlésű klubigazgató

avagy hogyan "gyártsunk" golfozókat


- Huszti György írása -

Egy pacsnira (a fiatalabbak kedvéért: lapos, hosszúkás formájú vajas péksütemény) ugrottunk be a Hegyvidék újonnan felkapott kézműves pékségébe a Forest Hills Golf Klubigazgatójával Kárpáti Györggyel, aki a tőle jól megszokott lelkesedéssel mutatja be törzshelyét, ahol nem csak minden friss és finom (de tényleg), hanem egy gyönyörű küldetést is beteljesít a vállalkozás, hiszen a szemben lévő Önkormányzattal együttműködve csupa megváltozott munkaképességű munkatársat alkalmaz. 
A lelkesedése rám is gyorsan átragad (mit tegyek, kedvelem a lelkes embereket, történeteket) írhatnám, hogy He made my day, de igazából “Bake my Day” ?

Így aztán eltelik egy kevés idő, amíg áttérünk a Zirc környéki eseményekre, golf-álmokra. Megtudhatom, hogy a Bakony szívében sajátosan ünneplik idén a márciusi ifjakat, egészen pontosan egy kétfordulós “Ryder Cup”-ot tartanak a bakonyi betyárok a St. Lőrinc Budapest legénysége ellenében. Az érdeklődés igen nagy, jelenleg még az is könnyen elképzelhető, hogy a zirci különítmény több alakulatot is (12 fős csapatok) elindít a kétnapos versenyen, amelynek első körére a Forest Hills-en, míg a másnapi visszavágóra (március 15.) a St. Lőrinciek kötelékébe tartozó - egykori Pályi Pista féle - Vadrózsa Golf Clubban (Tótvázsonyban) kerül sor. 

Kárpáti Gyuri hangjában érezni lehet a szeretetet ahogyan kicsiny, ámde igen lelkes és aktív tagságáról beszél. Elmondja a Veszprém Golfers Baráti Társaság rövid, velős történetét és azt is, hogy hasonló csapatot szeretne bevonzani és megtartani esetleg Pápáról, vagy akár Győrből is, hiszen a Győr-Moson-Soproni megyeszékhely is mindössze csak 50 km-re fekszik Zirctől. A szarvaskúti klub nem tud és nem is akar más kluboktól tagságot átcsábítani, Ők inkább a golfozók "gyártásában” hisznek. A tavalyi - az MGSz által is támogatott - kezdő programból például már hatan vásároltak az idei szezonra szóló teljesjogú tagságot a klubban.

Mindig is az alulról jövő kezdeményezések híve és lelkes támogatója volt, ezért is szeretne kicsit a keddi tatai FérfiNap mintájára egy hasonló kezdeményezést meghonosítani péntek délutánonként. A legnagyobb szeretettel és a már korábban is említett lelkesedéssel várják ugyanis a golfozókat minden péntek délután 14 órától, amikor is egy laza, kötetlen verseny formájában köszönthetik együtt a hétvégét. Ez nem csak a helyieknek, de akár a hétvégére a Balatonra érkezőknek is egy valós, és csábító opció lehet. A zirci csapat egyébként is egy nagyon befogadó baráti közösség, mondjuk speciel ezt e sorok írója is számtalan esetben megtapasztalhatta már.

A pálya különleges és szinte egyedülálló kialakítása (18 elütő és fairway / 9 green) sajnos nem teszi lehetővé, hogy komoly szövetségi versenyeket rendezzenek itt, ugyanakkor nagyon büszkék rá, hogy idén újra - mintahogy évek óta mindig - Ők lehetnek a házigazdái a Seniorok Csapat Bajnokságának.

Mint ahogy hagyományosan Ők rendezhetik az Emirates Golf Kupát is, amely akárcsak tavaly, idén is egy négyfordulós megmérettetés lesz, ragaszkodva a már jól bevált hagyományokhoz, miszerint a fődíjat nem lehet elnyerni, annak sorsáról a mindenkit egyformán érintő sorsolás dönt majd.

A Klubigazgató úr még reggelig tudná sorolni a csillogó szemekkel elém tárt lelkes kis golfmorzsácskáit, éppen ott tart, hogy mennyire örül az oldalunkon közzétett nagy golfozói kérdőívünk eredményeinek, illetve hogy a bakonyi mikróklima minden gondot, bajt és bút képes kifújni az egyszeri golfozó fejéből, de sajnos jeleznem kell, hogy várnak rám egy másik beszélgetésen egy másik történetben, így aztán búcsúzóul még a hónom alá nyom egy teljes kiőrlésű frissen sült rozscipót, amely épp oly szívet melengető, mint az Ő golf és golfozó szeretete, így hát gyorsan felhörpintem kézműves meggyszörpömet és szaladok tovább az embertelen budapesti valóságba.


Fotó: Kállay Tamás

2020.02.18.

Hozzászólások