Veszprém Golfközpont

Kiugróan magas a Bakonyban bujdosó golfozók aránya


- Huszti György írása -

A Bakony, egy mintegy 4 000 négyzetkilométer kiterjedésű karsztos röghegység, a Dunántúli-középhegység legnyugatibb és egyben legnagyobb tagja. A hegységet első erdőispánjáról, jeles atyánkfiáról – Comes de Bacon-Gug – nevezték el, aki nevéből ítélve, szász származású lehetett. 

A XIX. század elején a Bakony-erdő szolgált rejtekül a kibontakozó hazai betyárvilág prominens alakjainak is, a legismertebb közülük minden bizonnyal Sóbri Jóska volt, aki a Veszprém környéki vadvilág talán egyik leghírhedtebb szereplője. 

A hazai golfélet számos alakja - betyárja - is erről a környékről fakad, hiszen jelenleg, - számításaink szerint -  29 golfozó él a közép-dunántúli megyeszékhelyen. Ez 0,048%-ot jelent a veszprémi összlakosság számához képest, szemben a hazai  0,010%-os golfozói aránnyal. Tehát Veszprémben, arányaiban közel ötször annyian golfoznak mint amit az országos arány mutat.

Talán nyugodtan kijelenthető, hogy Veszprém az ország egyik golfközpontjává vált. Meglátásunk szerint, ez három tényezőnek is köszönhető:
Egyrészt a Forest Hills Golf Club kimagaslóan sikeres inkubátor tevékenységének, illetve magas színvonalú verseny szervezéseinek.
Másrészt a sikeres, MGSz kezdő golfozói programnak, amelyet korábban Ács-Gergely Virág, míg idén Bozó Ádám ültet át nagy gondossággal a gyakorlati golféletbe.
Illetve harmadszor, hogy Veszprém nem csak a Bakony szíve, hanem a hazai golfé is.
Mire gondolunk? Elérhető hazai golfpályák időbeli távolsága: 
Forest Hills 25 perc
Vadrózsa 18 perc
Balaton Golf 32 perc
Imperial 57 perc
Highland 58 perc
Pannonia: 61 perc
Old Lake 72 perc
Zala Springs 75 perc
Birdland 78 perc

Ugye ezt Te sem gondoltad volna? Sokat golfozol, de nem szeretsz sokat utazgatni? Élj Veszprémben! 😂
Amennyiben meghoztuk a kedved a bakonyi bujdosáshoz és nem Párizst szeretnéd saját Bakonyodnak tekinteni (Ady Endre után szabadon) tájékoztatunk, hogy jelenleg Veszprém megyében az átlagos négyzetméter ár 376 000 forint (a negyedik legdrágább megye az országban), de a könnyen és gyorsan elérhető golfpályákat ígérő desztináció alighanem minden pénzt megér.

Hajrá Magyar Golf, Hajrá Veszprém Golfers BT!


Fotó: Kállay Tamás (veszprémi golf-fotográfus) 

2019.09.02.

Hozzászólások