Szívtől az égig

Bátorság, buzgalom, barátság


Somogyi György és Somogyi Bence

- Huszti György gyorsjelentése -


A “kis” Somogyi odaért!
Véget ért a 62. Nyílt Magyar Bajnokság, amelyen - számunkra - elképesztő mezőny és elképesztő score-ak születtek. 14 ország 114 nevezője, akik közül majd harmincan(!) pluszos hendikep-mutatóval érkeztek. 

Egy kis fényvillanás a hazai golféletben. Makulátlan, nemzetközi pálya (ahogy az Zala felé már megszokott). Új, bődületes, máltai pályacsúcs a második napon (65). 
És egy nagyon nagyon szerény, bölcslelkületű “kisgyerek”: BENCUS, aki odaért végre. Mostantól már az Ő neve is ott büszkélkedhet a hazai golfalmanachokban, amely nem hangoskönyv, így nem lesz tőle hangos a 100 év múlva illetékes hazai golfélet, senki nem fogja tudni, mennyi vért, verejtéket, kínt és szeretetett rakott bele a gyermeken túl, az a bizonyos “Apukám”...

Az “őrült” sportszülő, akik nélkül megannyi világsztár teniszezővel, vagy golfozóval lenne szegényebb a világ, akikről mi magunk is rengeteget mesélhetnénk, pedig mindössze alig 20 éve nézzük az éppen aktuális hazai golfzsengék, golfzsenik(?) hazai pallérozódását. 
Megannyi emlék, megannyi név tódul fel az emlékezet csigalépcsőjén, és most egy újabb név kerül fel aranybetűkkel a golfkrónikák lapjaira: SOMOGYI BENCE SÁMUEL. 

Apukám...most valahol odafent Jenő nagypapi is nagyon-nagyon büszkén nézegetheti azt a meggypiros (golf)mezt.

Szívből Gratulálunk!

A magyar BAJNOK eredménye: 73-69-69 (-5)

2022.07.16.

Hozzászólások