Szimulálnak a veszprémi golfozók

A tél sem telt eseménytelenül a Bakonyban


Továbbra is gőzerővel folyik a munka a veszprémi golfőrültek boszorkánykonyhájában. A nem csupán a sportág iránti elkötelezettségéről és jókedvéről, de legalább ennyire az összetartásáról is elhíresült forest hills-i társaság keménymagja a 2019-es idényben átlagban több, mint 30%-ot javított a hcp-jén!
A “titok” elsősorban az önfejlesztésben rejlik, bár nem elhanyagolható a klub pro-jának, Bozó Ádámnak a szakmai támogatása sem. A fiúk tavaly mindent bevetettek a siker érdekében, volt itt Trackman elemzés Petkovics Bálinttal, mentális tréning szervezése a pályán, illetve heti rendszerességgel tartottak közös gyakorlásokat, ahol - a golf szellemiségének megfelelően - lelkesen osztották meg egymással tapasztalataikat és próbálták ki egymás praktikáit.

S hogy a tél se teljen eseménytelenül “összetákoltak” maguknak egy golf szimulátort! A helyszínt egy jóbarát biztosítja egy veszprémi ipari épületben, a mintegy 100 négyzetméteres területen első lépésben egy Skytrak launch monitor lett üzembe állítva, egy komoly teljesítményű projektorral és a hozzá passzoló számítógéppel.

A kiválasztásnál a szakmai segítséget Lehoczky Gábor nyújtotta a csapatnak, mintahogy Ő segített egy kiváló minőségű projektor-vászon és az elütő szőnyeg beszerzésében is. Szintén Gábor tanácsára a viszonylag korlátozott lehetőségeket kínáló alapszoftver mellett a Creative Golf 360 elnevezésű háromdimenziós program szolgáltatja azt az élményt, amely igen széles választékot tud biztosítani az edzésekhez és a játékhoz egyaránt.
A szoftverben a világ számos pályája mellett a tréning minden eleméhez találhatnak maguknak gyakorlatokat a bakonyi srácok a hosszú ütésektől a puttolásig. Kopnak is a labdák becsülettel, ritka az olyan nap, hogy ne kerülne fel egy-egy range vagy golfpálya sziluettje a vetítővászonra. Ehhez persze hozzájárul az is, hogy a “nagyok” a kicsiket is rendszeresen odaengedik és lehetőséget biztosítanak számukra a gyakorlásra, mindezt abban a reményben teszik, hogy rövidesen a Forest Hills is tud majd játékosokat delegálni az országos Junior Tour eseményeire.

“A HELY” szigorúan zártkörű, kereskedelmi hasznosítása mégcsak ötlet szintjén sem merült fel, ugyanakkor erősen tervben van a továbbfejlesztése, hiszen az elütő mellett szeretnének egy chipping és putting területet is kialakítani. A Veszprém Golfers BT nem titkolt célja, hogy előbb-utóbb versenyképesek legyenek a nagy klubok csapataival, játékosaival is, és ahogy a lelkesedésüket és nem csekély munkakedvüket elnézi az ember, erre van is “némi” esélyük!


Fotó: Kállay Tamás

2020.02.25.

Hozzászólások