Pannonia 2020Szezonnyito Versenykiírása

Négyfős TexasScramble

 

 

PANNONIA SZEZONNYITÓ 

2020. június 1. – Pannonia Golf & Country Club

VERSENYKIÍRÁSA


A verseny szervezője: 
A Pannonia GCC és a caddie.hu

A verseny időpontja: 
2020. június 1. (Pünkösdhétfő) 9:00

A verseny helyszíne:
Pannonia Golf & Country Club, 8087 Alcsútdoboz, Máriavölgy

A verseny játékformája:
Négyes Scramble, Stroke 18 szakaszon, NEM hendikep minősítő

Szabályok:
A verseny az R&A szabályai, a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzata, valamint a Pannonia Golf & Country Club helyi szabályainak és a Versenybizottság előírásainak megfelelően kerül megrendezésre.  

Nevezési határidő:
A nevezés 2020. május 12. napjától adható le, 2020. május 30. (szombat) 24:00 óráig a caddie.hu oldalon kialakított speciális online nevezési felületen

Résztvevők: 
Bármely hazai és külföldi klub amatőr vagy profi játékosa, igazolt, legfeljebb 36-os eHCP-ig (klubhendikepes golfozó esetén, a játékos 36-os eHCP-vel kerül besorolásra). Túljelentkezés esetén a Versenybizottság a jelentkezési sorrend szerinti első 88 játékosnak ad indulási lehetőséget.

Nevezési díj:
A Pannonia GCC tagjai számára: 12 000 Ft
Más klubok tagjai számára: 22 000 Ft
A nevezési díj tartalmazza: a versenyen és az ünnepélyes díjkiosztón történő részvételt, bemelegítő labdákat a driving range-n, valamint a verseny utáni étkezést.
Buggy bérlésre korlátozott számban van lehetőség, amelynek díja: 10 000 Ft / páros

Elütők:
A Magyar Golf Szövetség hatályos Versenyszabályzatának 16. pontja szerinti standard elütők.

Kategóriák és díjazás:
Bruttó (StrokePlay):   1. helyezett négyes
Nettó (Stroke-Hcp): 1-3. helyezett négyesek
(A kettős díjazás nem megengedett)

Nevezési limit:
88 fő

A verseny indítása: 
ShotGun Start valamennyi elütőről, négyfős flight-okban. (A Par5 szakaszokról duplaindítással)

Holtverseny: 
Bruttó kategóriában a hátsó 9 szakasz (a pálya fizikailag 10-18-as szakaszai), majd további döntetlen esetén a hátsó 6, 3, 2, 1 szakaszain elért jobb bruttó (Stroke) eredmény számít.
Nettó kategóriákban a hátsó 9 szakasz (a pálya fizikailag 10-18-as szakaszai), majd további döntetlen esetén a hátsó 6, 3, 2, 1 szakaszain elért jobb nettó eredmény (Stroke-Hcp) számít.

Scorekártyák kezelése: 
A verseny Magyarország első scorekártyamentes versenye lesz. A flight-ok saját eredményeiket a „PLAY” valósidejű livescoring webalkalmazás online felületén keresztül jegyezhetik, a mobiltelefonjaik segítségével. Valamennyi flight-ban elegendő egyetlen online scorer, de természetesen akár szakaszonként is változhat az eredményrögzítő személye. Minden játékos, valamint a Klubház teraszán helyet foglaló nézők, illetve bárki otthonról élőben követheti a verseny pillanatnyi állását szakaszról-szakaszra. A scorekártya „aláírása” az összes szakasz eredményeinek beírását követően a „játék befejezése” gombra kattintással történik meg.

Golfkocsi használata: 
A versenyen a golfkocsi használata engedélyezett.
Buggy bérlésre korlátozott számban van lehetőség, amelynek díja: 10 000 Ft / páros

Elektronikus távolságmérő használata: 
Engedélyezett (14-3 szabály).

Ebéd és Eredményhirdetés: 
Az utolsó flight beérkezését követően, a Klubház teraszán

Versenybíró: 
Rakács György

Versenybizottság: 
Rózsa Dávid, Rakács György, Huszti György, Vati András

Hivatalos fotós:
Yulia Stepanova Photography

A verseny pontos leírása:
A négyes TexasScramble versenyre párosok jelentkezését várjuk (amennyiben nincs játékospárod, egyénileg is tudsz nevezni, ez esetben a szervezők osztanak be melléd játékost), majd a duók közös playing hendikepje alapján ketté osztjuk a mezőnyt. 

A verseny napjának (pünkösdhétfő) reggelén, a shotgun start előtt sorsolást tartunk a pályán, minden jobb közös hcp-s páros mellé sorsolunk egy gyengébb hcp-vel rendelkező párost, és így fognak kialakulni a versenynégyesek. Ezzel egyrészt kiegyenlítjük a tudás különbséget a mezőnyben, másrészt ezzel a rendhagyó szezonnyitó formával is elősegítjük, hogy olyan játékosok ismerhessék meg egymást a - közösen végigküzdött - verseny alatt, akik adott esetben nem is találkoztak korábban és sosem játszottak volna egy csapatban. Márpedig a következő hónapokban semmi sem lesz előrébb való, mint a közös összefogás hangsúlyozása és alkalmazása. 

Mindenki a nemének és korosztályának megfelelő elütőről játszik. 
A partnerek tetszőleges sorrendben üthetnek, hendikeptől és az elütő színétől függetlenül. A legjobb fekvésű labdát a partnerek közös megállapodással választják ki, amely helyről mind a négyen újra ütnek és így tovább minden egyes ütés esetében, egészen a szakasz befejezéséig. A kezdőütések megoszlására nincs megszorítás, így tehát megengedett, hogy valamelyik partnernek akár egyetlen kezdőütését se válasszák ki a játék során.

Közös pHCP számítás:
A benevezett párosok közös hendikepjének kiszámítási módja: a páros jobb eHCP-vel rendelkező játékosának eHCP 80%-a + a páros gyengébb eHCP-vel rendelkező játékosának eHCP 20%-a, majd az így kapott érték 50%-a (páros közös eHCP-je).

A versenyen résztvevő négyes csapatok közös playing hendikepjének kiszámítási módja: a jobb eHCP-vel rendelkező páros eHCP-jének 80%-a + a gyengébb eHCP-vel rendelkező páros eHCP-jének 20%-a, majd az így kapott érték kerekítve kerek egésszé (versenynégyesek közös pHCP-je).

 

A Versenybizottság a változtatás jogát fenntartja!

Jó játékot kíván a Pannonia GCC vezetősége és a caddie.hu csapata!

 

Nevezni ITT tudsz a versenyre
(Figyelem! Legfeljebb 88 versenyző nevezését van módunkban elfogadni)

2020.05.12.

Hozzászólások