Mesterek Tornája a Vál-Völgyében

Retró nevezési díjak a Pannonián


- Huszti György írása -


Szeptember utolsó, illetve október legelső napján (szombat-vasárnap) Máriavölgyben, újabb, nagyszabású, kétnapos (36 szakaszos), rangos eseményre, jelesül a Pannonia Masters-re kerül sor, a híres osztrák pályatervező - Hans G. Erhardt - által megálmodott, romantikusan shapelt pályán, amely nyugodt erejével és Magyarországon igencsak nagynak számító greenjeivel várja és csábítja az igazi sportgolfozókat. 
Apropó green-méretek, az elmúlt, illetve az idei évben is több szakaszvégi gurítófelület kapta vissza eredeti, “békebeli” területét, így újra igazi kihívásokkal szembesülhetnek a legbátrabbak. 

Külön érdekessége a Masters-nek, hogy a szervezők - akárcsak az elmúlt években - idén is zöld zakóval tisztelegnek a női, illetve férfi Mesterek teljesítménye előtt, bár kormányfői kitüntetést nem feltétlenül tudnak garantálni (aztán persze kitudja, mit hoz a jövő) 🙂

A vasárnapi döntőnapot követően nem csupán az eredményhirdetéssel, hanem ebéddel is várják a kitartó résztvevőket, akik természetesen mindkét versenynapon induló-csomaggal a kezükben vághatnak neki a küzdelmeknek. De természetesen bármely versenynapon megízlelhetik a séf-ajánlatában helyet kapó friss remekműveket is.

A kétnapos megmérettetésre igencsak retró golfozó-barát árakon lehet nevezni, hiszen a versenykedvezményre jogosult klubtagoknak mindössze 20 000 Ft, míg a többi játékosnak csupán 40 000 Ft a nevezési díj. Tekintve, hogy jelenleg a hétvége két napjára (indulócsomag és étkezés nélkül) a greenfee-k összege 83 000 Ft lenne, ezek mindenképpen erősen megbecsülendő összegek.

A Pannonia Masters-en egyébként bárki indulhat akár golfkocsival is, amennyiben soknak tartja a Vál-völgye kellemesen emelkedő lankáit, ráadásul további könnyítést jelenthet a kiírás szerint Par+5 ütésben maximált StrokePlay versenyforma is.

 

A kétnapos versenyre ITT tudsz jelentkezni (a maximális induló-létszám mindössze 104 fő)

2023.09.06.

Hozzászólások