Megkezdődött

Újra építik a madarak földjét


- Huszti György írása -

Sokak kedvence, a vízimadarak otthona újra régi pompájában díszeleghet. Papp Erzsike a bükfürdői pálya klubigazgatója képletesen elvégezte az első “kapa”vágást, és ezzel kezdetét vette a pálya hosszú évek óta várt felújítása. Az új tulajdonos tervei szerint az idén elkészül egy teljesen új (az eddigitől független) öntözőrendszer a hátsó kilenc szakaszon (amelyet így le is zártak). Az öntözőrendszer kialakítását követően elindulhat egy teljes greenrehabilitáció ugyanezen szakaszokon. A tervek szerint a következő szezon elején kezdődhet meg ugyanez az első kilenc szakasszal is.

Őszintén reméljük, hogy a magyar golf egyik gyöngyszeme, a rendszerváltás utáni Magyarország első 18 szakaszos golfpályája, amely 1991-ben nyitotta meg kapuit ezen a festői szépségű 100 hektáros területen újra a régi fényében tündökölhet.

Kevesen tudják, hogy itt több mint 100 különböző madárfaj fészkel a közel 10 000 nyárfa és a 7 tó idilli összhangjában. Nagyon reméljük, hogy a mesteri vonalvezetéssel kialakított pályaszakaszok mihamarabb újra szép kihívást jelenthetnek a hazai, és a rengeteg külföldi - leginkább osztrák - golfozó számára egyaránt.
Sok sikert, türelmet és elszántságot kívánunk a munkálatokhoz!


Fotók: BirdlandGolf

2019.07.17.

Hozzászólások