Megkérdeztük Kötél Balázst

és Ő válaszolt...

A mai napon a Magyar Golf Szövetség Honlapján, egy interjú jelent meg Hahn Roland Szövetségi Kapitánnyal a jövő heti Boy's Team Championship, illetve az azt követő European Young Masters kapcsán. Az interjú érintette a Balatoni BB Team két játékosat, Kötél Bencét, illetve Bertényi Bencét is. Az interjú itt olvasható. A fentebbiek kapcsán Kötél Balázs írásban jutatta el hozzánk reagálását, illetve válaszát a Szövetségi interjúban leírtakra, amelyet változtatás nélkül közlünk:

Tisztázzunk akkor néhány dolgot!

A Szövetség a kommunikációjával sajnos ismét félretájékoztatja a közvéleményt. Mi, az idei és az elmúlt évi Olimpiai Reménységek Versenyén (EOHT) versenyén is ott voltunk személyesen megnézni a gyerekek teljesítményét. A Szövetségi Kapitánnyal ott és akkor meg is beszéltük a látottakat, és mindig megegyezett a véleményünk. A hazai utánpótlás sajnos rettenetes képet mutat! Nincs 2001-ben született játékosunk. 2002-es a Závaczki Bálint. 2003-as  a Ricsi, Gergő, illetve a Bence.

Ezzel szemben a jövőheti Boy’s Team verseny a 2001-es vagy ennél fiatalabbak versenye! Nem tudom, végiggondolta-e valaki mit csinálunk! Elküldünk 14-15 éves gyerekeket a 18 évesek közé! Nem egy-két játékost akik felveszik a harcot a nagyobbak ellen, hanem 4-5 gyereket! (Megjegyzem, több szülő sem érti mit keres a gyereke a csapatban, csak hát ugye nem mernek szólni.... )  Véleményem szerint nem lehet így csapatversenyt játszani! Lássuk be, az EOHT is kudarc lett sajnos (pedig korábban én voltam az aki azt mondta - sima dobogó) miközben az csak egy U16 verseny volt, és hát nem volt egy egetrengetően erős mezőny! Miért kell kitenni a gyerekeket ennek?

Az asztalomon most is itt van az a táblázat amit már tavalyelőtt elkészítettünk, hogy szerintünk mire lenne szükség a jó szerepléshez a 2018-as hazai rendezésű a Boy’s-on. Az lett volna az igazi sansz, de sajnos az is elúszott. Megjegyezném 2018-ban NEM engedte játszani a Szövetség vezetése a két Bencét, pedig mi jeleztük nekik, hogy játszanának, erről e-mailem is van, de válaszukban nem tartottak igényt rájuk! 

Mi a kapitánynak elmondtuk,  hogy ezt az idei Boy’s versenyt a Szövetségnek nem kellene erőltetni. Ezzel akkor ott Ő is egyetértett! Ez nem egy kötelező verseny! Ha megnézzük a nevező országok listáját, vannak akik kihagynak 1-2 évet amíg nincs megfelelő erősségű keretük! Ide az nevez be aki akar, mert ez a második vonal, és itt a feljutásért játszanak a gyerekek. (Van ilyen lányoknak is, oda miért nem indít csapatot a szövetség?)

Azt kimondottan visszautasítjuk, hogy a Szövetség azt terjeszti, hogy mi nem akarunk játszani a hazai színekben, és nem akarunk játszani, a Szövetségi versenyeken! Hiszen, például a Magyar Kupát konkrétan Bertényi Bence nyerte meg! Vagy a Magyar Bajnokság kapcsán, éppen én voltam az aki egy hete felemelte a szavát az ellen, hogy a Magyar Bajnokságot szándékosan arra az időpontra rakták amire, miközben mi játszani akartunk a Bajnokságon is! Csak ezt nem tették lehetővé számunkra! (Ezzel a Magyar Bajnokságot egyébként, véleményem szerint lefokozták pl. a 2 héttel ezelőtt lebonyolított Máriavölgyi ranglista verseny alá.... )

Mi lett volna, ha valaki nem ment volna el a Szlovén Junior Open-re? Megmondom, az lett volna a válaszuk, hogy: Nem akarja a hazai színeket képviselni! A Bence a Match Play Bajnokságra is be volt nevezve, ami ugye azután elmaradt! Tehát hangulatkeltés a gyerekek ellen, hogy nem akarnak játszani a Szövetségi versenyeken! Azok ellen akik a legtöbbet teszik bele ebbe a sportba! Ajánlanék egy telefonhívást Udvariba a Szövetség részéről, hogy mi mennyit vagyunk kint a pályán.

A Szövetség nem tartja a gyerekeket a csapathoz tartozónak! A múlt heti Szlovén verseny beharangozójában még csak nem is szerepeltek, csak mint magyar játékosok... Bezzeg amikor a Nation verseny II. helyét kellett „ünnepelni” akkor jók voltak (Hat eredményből, ötöt a két Bence hozott... ). 

És őszintén remélem, hogy a két Bencét  viszik el a European Young Masters versenyre. Mert az U16 (nem az U18) verseny pont nekik való! És azt meg remélem nem gondolja senki komolyan, hogy jelenleg ne Ők lennének a két legerősebb U16 magyar játékos, a legtöbb nemzetközi rutinnal, a legtöbb minőségi munkával! 

Természetesen a Csapatnak sok sikert a jövő héten a Boy’s Team Championship versenyen!


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2019.07.04.

Hozzászólások