Kuchar és a Harkály évfordulója

Ismét Mexikóban dübörög a PGA Tour mezőnye


- Huszti György írása -

A PGA Tour vállalkozás egy év elteltével ismét Mexikóba látogat. Tavaly ezt a tornát (Mayakoba Golf Classic) Matt Kuchar nyerte meg, aki ezzel négy éves győzelem-mentes szériáját adta át a múltnak. A tavalyi -22 eredménye (64,64,65,69) azt jelentette, hogy a 7,2 millió dolláros össznyereményből “Kuch” 1 296 000 zöldhasút zsebelhetett be. Csodálatos Hamupipőke történet ez - gondolhatnánk -, hiszen a 41 éves floridai születésű (de Georgia államban élő) versenyző több mint négy éves böjt után térhetett vissza a győztesek táborába. Ám “hősünk”  média és közvélemény vesszőfutása csak ezután vette kezdetét. Híre ment ugyanis, hogy Kuch úgy fogadta fel helyi, szegénysorból származó CADDIE-jét (David Ortiz-t), hogy mindössze 5 ezer dolláros honoráriumban egyeztek meg (a szokásosnak mondható 5-10% helyett). Persze a verseny előtt senki, még Kuchar sem gondolhatta, hogy egymillió fölött fog kaszírozni. Nem is lett volna ezzel különösebb probléma, de az amerikai az 1,3 milliós csekk átvétele után is “csak” az ötezer dollárt fizette a "naco-nak". Aztán persze a “világméretűre” dagadt socialmedia tűzvihart követően végülis további 45 ezret fizetett Ortiznak (amely még így sem érte el a nyeremény 5%-át). Az egyéves “évforduló” alkalmával a New York Post megkérdezte Ortizt (becenevén “El Tucan - A Harkály”), hogy élte meg az esetet. 

A CADDIE kifejtette, nincs ezzel az üggyel semmi baj, Kuchar jó ember, és az 50 ezer dollár számára óriási összeg. Persze amikor elsőre nem akart többet fizetni 5 ezernél, az nem esett jól neki, de akkor sem haragudott az amerikaira. Végül is minden jóra fordult, és azóta a tehetősebb vendégek amikor a Mayakoba Golf Clubba látogatnak szinte mindig Őt kérik fel a táskacipelésre. Az 50 ezer dolláros (mintegy 15 millió forint) fizetéséből felújította a konyháját és fürdőszobáját, valamint vásárolt egy használt autót és egy új mobiltelefont magának. Így ért véget a szokatlan sztori!

Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy idén ki lesz Kuchar CADDIE-je a mexikói Mayakoba Classic-on és hogy milyen megállapodás született az aktuális golfsegéd és a sportoló között. 


Fotó: Getty Images, NBC

2019.11.11.

Hozzászólások