Körvonalazódnak az erőviszonyok

Vadkerti Adél és Ziga Strasek az élen


- Huszti György írása -

A 61. Nyílt Magyar Bajnokság második napján berendeződni látszanak azok a párosítások, triumvirátusok, akik (vélhetően) egy-egy konkrét pozícióért fognak küzdeni a vasárnapi zárófelvonásban.

 

A hölgyeknél tisztának mondható a kép, az elmúlt két esztendő Magyar Bajnoka, Vadkerti Adél nagyon úgy fest, hogy komolyan Nyílt Bajnokságot szeretne végre nyerni.  Mai 74-es eredményének köszönhetően a tegnapi egy ütéses előnyét már háromra növelte a cseh Nela Halaburdova-val szemben. 

Ádáz csata várható a bronzért is, Nagy Klára mai gyönyörű 78-a éppen elegendő volt ahhoz, hogy beelőzze Berkenyei Daniellát, Klára előnye jelenleg két ütés a negyedik helyen álló Daniellával szemben. 

Nagy Klára, a Maccabi Játékok győzelmét követően

 

Tóth Maya Napsugár sajnos sérülést jelentett és visszalépett a további küzdelmektől az első napot követően.

Jaczkovics Emma ugyan egy kitűnő 79-et hozott, de a tegnapi rossz kezdést követően, holnap már nem csak Tőle kellene bravúr, hanem mindkét másik magyar kislány (Klára is Daniella) nagy bakizására is szüksége lenne, hogy odaérhessen a bronzcsatára. Inkább valószínűbb, hogy az ötödik helyért lehet nagy küzdelem közte és Koharek “Pancsa” Anna között. Jelenleg Anna előnye egy ütés Emma előtt.

A férfi mezőnyben talán valamivel árnyaltabb a kép. A szlovén Ziga Strasek a tegnapi EvenPar-t ma egy 74-el toltodda meg. És bár Csányi Olivér (75) beelőzte Bertényi Bencét (78), lehet, hogy inkább hátrafelé kell holnap tekintgetnie mint előre, bár a három ütéses hátránya a szlovén leader-el szemben ezen a pályán akár le is dolgozható lehetne, ehhez azonban mindenképpen mínuszokra lenne szükség. Olivér előnye tehát egyetlen ütés egy háromtagú üldözőbollyal szemben, amelynek tagjai: Bertényi Bence, és két szlovén fiú: Jakob Balkovec, illetve a Strasek testvérek másik tagja, Luka. 

Kötél Bence nem tudott javítani, sőt a mai 77 azt jelenti, hogy már hat ütésre van a vezető pozíciótól, ugyanakkor  előnye továbbra is egyetlen ütés Young Masters-es csapattársa, ifj. Sárközi Richárd előtt (ma szintén 77).

Ifj. Sárközi Richárd a Young Masters-en

 

A lassan Seniorba hajló, német-magyar Ralph Müller egy régi, daliás időket idéző 77-et tett ma le az asztalra, ezzel behozta (T14.) Szeberényi Mátét (80).
Horvath Joe-n (84) talán a fáradtság jelei mutatkoznak, jelenleg T19. Zilahy Csabával (82) együttállásban aki mindkét nap gyönyörű eredménnyel fordult (38-38) de aztán mindkétszer belerontott a pálya hátsó szakaszain.
Szalay Attiláé (83) jelenleg a legjobb ötösnél magasabb hcp-s helyezés (a 23. helyen).
A pimaszul fiatal Benke Ákos (86) és a sokat tapasztalt Meznerics Gergely (82) pillanatnyilag  együtt T24-ben.
Rózsa Dávid (80) tíz ütést javulva a tegnaphoz képest T26-ban, többek között a Senior dr. Horváth Péterrel (87) és a MidAm Magyar Krisztiánnal (83).

A tegnapi kettő után ma is akadt egy Eagle, a szlovén Vid Slavec-nek jött össze rögtön az egyes, Par5 szakaszon.
Nagy távolságok nincsenek az egyes helyezések között, egy holnapi parádés játékkal szinte bárki előre ugorhat, akár 6-8 helyet is. Kíváncsian várjuk, kiben mennyi maradt a kánikulai hőségben a harmadik - mindent eldöntő - napra.

Hajrá Magyarok!

EREDMÉNYEK

 

Fotók: Makó Éva - MTK, illetve EGA Photo

 

2019.08.10.

Hozzászólások