Kétszer kettő néha több

Egy születésnap margójáraNégy évesek lettünk! ???

Ma négy éve, 2019-ben indítottuk útjára a caddie.hu weboldalt, amelynek ötlete néhány héttel korábban született meg egy konyhai (a legjobb ötletek mindig ott születnek) ? beszélgetés alkalmával, amely eredetileg onnan indult, hogy két-három “kiszemelt” desztináció közül melyik lehet a nehezebb golfpálya.

A társalgás végén arra a konklúzióra jutottunk, mennyire keserves, miszerint sehol sem tudjuk megnézni, hogy hendikep indexeinkkel adott pályán mennyi playing hendikepet “kapunk”. Így aztán elindult az adatguberálás, amely során tucatnyi könnyebb és nehezebb adatbányászatot követően összeállt az összes hazai pálya fellelhető hivatalos - és kevésbé hivatalosan hozzáférhető - SR/CR értéke a különböző elütőkre vonatkoztatva. 

Nosza csináltunk is ebből egy kis “segédprogramot”, amelyet elneveztünk HCP kalkulátornak. Szóval nyugodtan kijelenthetjük, hogy tulajdonképpen ez a kis HCP kalkulátor lett az alapja a Caddie, illetve később a GOLFiGO projekteknek. Hiszen anno - ha már egyszer magunknak megcsináltuk - úgy gondoltuk, kiraknánk ezt valahova a világháló egy szegletébe is, hogy segítsük a többi hazai golfozót is (mert, mint tudjuk, a jó Caddie ott segít ahol tud) ?

A többi gyakorlatilag már “történelem”.
Komikus, hogy anno ezt az egészet csupán egy hobbinak (vagy még annak se) szántuk, amivel szabadidőnket hasznosan(?) üthetjük el, illetve mivel az elején még valós igény volt egy, az eredményeket rendszerező és áttekinthető formában megmutató oldal iránt, így ebből a játékból - önön jóslatát beteljesítő módon - létrejött a GOLFiGO, amely idén a harmadik szezonját kezdi meg és a teljes magyar golfügyvitelt, hendikep- és klubnyilvántartási rendszert, valamint szinte valamennyi TeeTime foglalást (az elmúlt évben a rendszeren keresztül foglalt 73 455 darabot) és lassan azok kifizetését is kezeli. 

Nyilvánvalóan végtelenül megtisztelő számunkra, hogy ebből a szenvedélyes passzióból, közös játékból egy komoly dolgot alkothattunk Számotokra. A Caddie 2 187 darab cikkéről (amely több mint egymillió(!) szóból áll) most nem is ejtenénk több szót ?, sokkal inkább a GOLFiGO néhány adatát jegyeznénk itt le (egyfajta pillanatfelvétel gyanánt), amely talán egy - a programozás terén - laikus olvasó számára is érdekes lehet: 
Jelenleg a GOLFiGO “forráskódja” több mint 14 millió(!) karakterből, közel félmillió sorból áll. Ez azt jelenti, hogy amennyiben ki akarnánk nyomtatni (pl. Verdana 12-es betűmérettel) akkor ehhez most 8 742 db A4-es papírlapra lenne szükségünk, illetve egy átlagos printerben ötször kellene tintapatront cserélnünk. 
Még szerencse, hogy nem akarjuk kinyomtatni ?

Köszönjük Nektek ezt a felejthetelen közös barangolást!
Őszintén reméljük, hogy mindannyiunknak lesz még EGYÜTT legalább 4 éve!

Szeretettel,
a GOLFiGO csapata

 

2023.02.10.

Hozzászólások