Kap-e idén autót a CADDIE?

Újra indul a PGA Tour


- Huszti György írása -


Csütörtökön - közel három hónapos kényszerszünetet követően - folytatódik (újraindul) a világ legmagasabb szintű golftornája, a PGA Tour. A bolygó legjobb golfozói a texasi Fort Worth városkája (közel 1 milliós lakosság) mellett adnak egymásnak randevút, a csütörtöktől-vasárnapig megrendezésre kerülő 74. Charles Schwab Challenge küzdelmein. A PGA Tour szervezőinek nem kell a szomszédba szaladniuk, egy kis PR tanácsért, hiszen rögtön az első versenyen egy flight-ba terelték a jelenlegi világranglista első három helyezettjét, így a nézők igazán nagy csillagszórás tanúi lehetnek a Rory McIlroy, Jon Rahm, Brooks Koepka trió jóvoltából.
Az észak-ír swingművésznek ez lesz az első fellépése Fort Worth-ben, míg a másik két szereplőnek egyaránt volt már itt egy-egy második helyezése a közelmúltban. Persze másoknak is fáj a foga a serlegre, a piros tartán-kockás zakóra és a közel másfél milliós fődíjra (7,5 millió dollár a verseny összdíjazása), néhány izgalmasabb flight, a teljesség igénye nélkül:
- Rory McIlroy, Jon Rahm, Brooks Koepka
- Rickie Fowler, Justin Thomas, Jordan Spieth
- Bryson DeChambeau, Dustin Johnson, Justin Rose
- Phil Mickelson, Gary Woodland, Kevin Na

A végén, de nem utolsóként említett, dél-koreai születésű, de amerikai színekben versenyző (Las Vegas-ban élő) Kevin Na címvédőként indul a megmérettetésen. Tavaly az 1 350 000 dollárja mellé begyűjthetett volna egy - a tavalyi győztesnek járó - muzeális értékű gyönyörűen felújított gleccserkék 1973-as Dodge Challenger gépjárművet is, ha a verseny előtt nem lett volna egy “érdekes és drága” beszélgetése állandó - egy évtizede Őt “szolgáló" - CADDIE-jével, Kenny Harms-al. A gyakorló napon ugyanis elsétáltak a pazarul csillogó világoskék autócsoda mellett, amikor Harms ugratásból odaszólt az ázsiai származású versenyzőnek:
- Gondolom amikor majd ezt megnyerjük, akkor nekem adod, mert az én égszínkék szemeim sokkal jobban mennek a dukkozáshoz.
- Ha megnyerjük, a Tiéd!
Válaszolta Na, és akkor még nem sejtette, milyen “könnyelmű” ígéret szaladt ki a száján. Becsületére legyen mondva, néhány másodperccel a győztes gurítását követően a putter-ével már mutogatta is Harms-nak, hogy milyen autót nyert számára.

A többi már történelem, és ezen a héten új golftörténelmet írnak a világ legjobb - kis fehérlabda bűvölő - mesterei a Colonial Country Club négyszer tizennyolc szakaszán. Mi pedig - háromhónapos böjt után - kiéhezve várjuk az új, legendás történeteket.

A tavalyi verseny rövid összefoglalója:

 

Fotó: Golfweek

2020.06.09.

Hozzászólások