Izgalmas visszatérés

Amerikai házidöntőHárom hónapos kényszerszünet - hasonlóra a II. Világégés óta nem volt példa - után indult újra a PGA Tour, a 7,5 millió dollár összdíjazású Charles Schwab Challenge négynapos versenyével a texasi Fort Worth-ben. A világ golfozóinak jelenlegi legjobbjai szinte kivétel nélkül felsorakoztak a rajtrácson, talán csak Tiger Woods hiányzott a versenyről (a marketingeseknek mindenképpen, de persze a golfsport rajongóinak is). A Tigris egyébként a pletykák szerint majd csak a PGA Championship-en tér vissza a földi halandók közé. 

De mi most térjünk vissza a Charles Schwab Challenge-re, ahol nézők ugyan még mindig nem lehettek jelen, de az izgalmak annál inkább tiszteletüket tették. A zárónap Hitchcock-i izgalmakat és fordulatokat hozott, ahol végül csak rájátszásban dőlt el a győzelem sorsa. A győztes kilétére előzetesen rengeteg tipp érkezhetett, tekintve hogy a 148 indulóból 101-en(!) nyertek már korábban PGA tornát (Beharangozónkat ITT olvashatod). 

A rájátszás végül két amerikai, Collin Morikawa és Daniel Berger küzdelmét hozta, amely az utóbbi versenyző sikerével zárult, tekintve hogy neki sikerült a Par a 17-es (PlayOff szakaszon (Par4)). Ez volt Berger harmadik rájátszása, ám az első amelyet sikerrel vívott meg, ezzel begyűjtve harmadik PGA torna győzelmét és persze az ezzel járó 1,35 millió dollárt.

A következő PGA Tour állomásra a hétvégén kerül sor az észak-karolinai Hilton Head-ben (RBC Heritage, Harbour Town Golf Links)


Fotó: PGA Tour

2020.06.15.

Hozzászólások