Indul a versenyszezon a Pannonián

Pünkösdhétfőn kerül sor a szezonnyitóraÉrdemes előre feljegyezni a naptárba a június elsejei dátumot, ugyanis örömmel tájékoztatunk Benneteket, miszerint a hazai golf egyik - méltán elismert - zászlóshajója, a Pannonia Golf & Country Club is megkezdi az idei “kései” versenyszezont. 

Június 1-én (pünkösdhétfőn) a “kiáradás” ünnepén, rögtön négy pünkösdi királyt is megkoronázhatunk Máriavölgyben. 
Az a hatalmas megtiszteltetés ért ugyanis bennünket, hogy a PGCC kérésének eleget téve a caddie.hu szervezheti a pálya szezonnyitó versenyét. Mi pedig - a Pannonia vezetésével egyeztetve - úgy döntöttünk, hogy egy szokatlan négyes Texas Scramble versennyel köszöntjük ezt az igazán rendhagyó versenyévet. A négyes versenyre ugyanis párosok jelentkezését várjuk, majd a duók közös playing hendikepje alapján ketté osztjuk a mezőnyt. 

A verseny napjának reggelén, a shotgun start előtt pedig sorsolást tartunk a pályán, mégpedig akképpen, hogy minden jobb közös hcp-s páros mellé sorsolunk egy gyengébb hcp-vel rendelkező párost, és így fognak kialakulni a versenynégyesek. Ezzel egyrészt kiegyenlítjük a tudás különbséget a mezőnyben, másrészt ezzel a rendhagyó szezonnyitó formával is elősegítjük, hogy olyan játékosok ismerhessék meg egymást a - közösen végigküzdött - verseny alatt, akik adott esetben nem is találkoztak korábban és sosem játszottak volna egy csapatban. Márpedig a következő hónapokban semmi sem lesz előrébb való, mint a közös összefogás hangsúlyozása és alkalmazása. 

És akinek mindez még nem lenne elég...az ölelje meg a kemencét ? Persze nem, de ha már a példa nélküli Versenykiírásnál és az innovációnál tartunk: Ez a verseny lesz hazánkban az első “papírmentes” golfverseny!! Nem lesz ugyanis scorekártya kinyomtatva, illetve kiosztva, a játékosok a PLAY.caddie valósidejű webalkalmazáson keresztül rögzíthetik majd online az eredményeiket az egyes szakaszok lejátszását követően (az alkalmazás június 1-ig természetesen fel lesz készítve a TexasScramble játékformájú verseny kiszolgálására is). Ez egyben azt is jelenti, hogy a - hatályos Kormányrendelet értelmében - a pályára sajnos ki nem engedhető nézők, a teraszon ülve is végig tudják követni a verseny izgalmait, szakaszról-szakaszra.

A pontos Versenykiírás, illetve a caddie.hu oldalon elhelyezett online nevezési felület megnyitására a jövő hét közepén kerül sor, érdemes tehát figyelni a híreket továbbra is. A szezonnyitó versenyen legfeljebb 88 induló nevezését tudjuk majd elfogadni, nevezhetnek természetesen akár profi versenyzők is, ugyanakkor a kezdőbb - klubhendikepes - játékosok esetében legfeljebb 36-os hcp-vel számolunk majd. 

Érdemes tehát felróni a naptárba a június 1. dátumot, hiszen a jó hangulatú versenyzés mellett ez egy kiváló lehetőség lehet arra is, hogy testközelből megvizsgálhassuk a Pannonia kifogástalanul karbantartott pályatestét, akár a június végén ugyanitt megrendezésre kerülő XXXI. Magyar Kupa küzdelmeire történő felkészülés részeként.


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2020.05.07.

Hozzászólások