Pannonia Golf & Country Club

11 °C, borús égbolt
18 lyuk, PAR 72
8087 Alcsútdoboz, Máriavölgy
44 perc Budapest „0 km” kőtől
https://golfpannonia.hu/
+36 -22-594200
Árak megjelenítése: HUF / EUR
Green Fee 18 lyuk (Hétköznap) 16 200 Ft 48 €
Green Fee 18 lyuk (Hétvége) 23 500 Ft 70 €
Green Fee 9 lyuk (Hétköznap) 10 900 Ft 33 €
Green Fee 9 lyuk (Hétvége) 16 800 Ft 50 €
Az árak tájékoztató jellegűek

Stroke saver

Golfozóknak - Golfozóktól

A pálya kiváló mestere segít eligazodni a szakaszok között.

Score kártya

Játékra fel!

Letöltheted a pálya score kártyáját, vagy adott esetben személyre is szabhatod azt.

Helyi szabályok

Játssz jól és Szabályosan!

Minden általános szabályt ismerhetsz, de a Helyi Szabály mindig egyedi!

Greenfee kedvezmények

Senior Greenfee: Hétköznap: 11 300 Ft, Hétvége: 18 800 Ft
Junior (21 év alatt) Greenfee: Hétköznap: 8 000 Ft, Hétvége: 13 000 Ft
Balaton Golf klubtagoknak keddenként 50% kedvezmény, a többi napon 10% kedvezmény a Greenfee árából.
GolFIESTA SE klubtagoknak 50% kedvezmény a Greenfee árából.
Mid-Amatőr Golf Egyesület tagjai számára, páros Greenfee vásárlása esetén, a klub a játék megkezdése előtt térítésmentesen ad egy félliteres ásványvizet, illetve vendégül látja Őket a játék befejezése után a klubházban egy csésze kávéra.

Kis Szubjektív

A "budapesti" golfpálya.
A hazai golfozók fejében leginkább ez tekinthető fővárosi bázisnak, a teljes értékű (18 szakaszos) golfpályák közül (még ha közigazgatásilag nem is Budapesten helyezkedik el). A híres osztrák pályatervező - Hans G. Erhardt - által megálmodott szépen shapelt pálya, nyugodt erejével és Magyarországon nagynak számító greenjeivel csábítja a sportgolfozókat. Érdekesség egyébként, hogy ugyanezen tervező álmodta meg a Balaton Golf (Balatonudvari), valamint a szlovákiai Black Stork pályaszakaszait a Tátra alatti Lomnicon is.
A rendszerváltást követően (1997-ben) az osztrák Windbrechtinger házaspár vásárolta meg a területet és alakíttatta ki - az egyébként a PGA Tour szabványainak is megfelelő - golfpályát. Tőlük vette meg 2012-ben a Csányi család, és a hazai mértékkel mért kimagasló színvonalat azóta is sikerült megtartani. Már a megérkezéskor jó érzés kerítheti hatalmába az egyszeri golfozót, amint megpillantja a lassan kétszáz éves műemlék épületet, az egykori Habsburg kúriát, amely a pálya klubházaként üzemel. Egyetlen kritikai élű megjegyzés csupán, hogy az elmúlt években a greenek szépen vesztettek területükből (nyilván a gazdaságosabb üzemeltetés oltárán áldozva), de még így is jócskán elegendő méretűek és trükkösek ahhoz, hogy a nem Pannóniás klubtagok ne érezzék túl komfortosan magukat egy-egy verseny alkalmával a greeneken.
Korábban a pálya nagy hiányossága volt, hogy nem rendelkezett pályaszállással, ezt részben orvosolja a 2018. végén átadott tízszobás golfhotel, amely nem csak a szállóvendégeknek, hanem az egyre izmosodó Pannónia Junior Akadémia játékosainak is megoldást kínál a minél több és minőségibb gyakorlásra.
A Pannónia népszerűségét talán azzal a ténnyel lehet leginkább mérni, hogy az utóbbi években szinte nem volt olyan rendezésű versenyük, amely nem teltházzal, illetve várólistával zajlott volna le.

- 2019.02.09. -

Pannonia - Az állandó minőség Máriavölgyben

A galéria fényképeinek forrása: caddie.hu