Indiana Csicsi a középnyugaton

Új csukló jól seper?

- Huszti György írása -

Rózsa Csicsi csukló sérülésének kikezelése és versenynaptárjának átalakítását követően már Indiánában tartózkodik.
Péntektől (remélhetőleg) vasárnapig a Symetra Tour idei tizedik állomásán áll elütőre, a VIII. Four Winds Invitational profi golfversenyen. A Blackthorn Golf Club az indiánai álmos kisvárosban (101 ezer fő lakosság) South Bend-ben található, amely csupán egy ugrásnyira van a híres Notre Dame egyetemtől (Amerikai Futball kedvelők előnyben). 

A szokásoknak megfelelően a 144 indulót a második napot követően levágják és vasárnap már csak a legjobb hatvan (vagy a hatvanadikkal azonos eredményt elérő) játékos folytathatja a küzdelmeket. Az első helyezett 22 500 dollárt kereshet a 150 000 dolláros össznyereményből.

Csicsi jelenleg 31. helyen található az összetett (kereseti) listán 15 909 megszerzett dollárral, Az összetett 10. hely (amely még éppen LPGA kártyát jelentene jövőre) 14 801 dollárnyira van. Látható, hogy akár egyetlen jó eredménnyel (egy esetleges Top10) nagyot lehetne feljebb ugrani, amely a jövő évi LPGA-t, illetve a 2020-as olimpiát is (Rolex ranglista) alapvetően kézzelfoghatóvá tehetné.
Legutóbbi versenyén, amely a négynapos Zimmer Biomet Championship volt, parádésan kezdett a magyar lány (első nap után T3.) majd azt követő versenynapokon egy kissé hátrébb csúszva, végül a T21. helyezést szerezte meg.

Csilla magyar idő szerint pénteken 18:41 perckor, az egyes elütőről kezdi meg a küzdelmeket, a harminc különböző ország játékosait felvonultató mezőnyben. Az első két napon flightársai az angol Inci Mehmet, illet az amerikai Emily Collins (neki egyébként ez már zsinórban az ötödik Symetra Tour éve) lesznek.

Természetesen Rózsa Csicsi eredményeiről folyamatosan beszámolunk.


Fotók: SymetraTour, illetve Rózsa Csicsi FaceBook

2019.06.07.

Hozzászólások