Hol vannak fiataljaink?

Hét magyar klubból sincs nevező


- Huszti György beharangozója -

Lezárult a nevezés a XXX. Magyar Junior Nyílt Bajnokságra. A háromnapos versenyre - a csütörtöki gyakorló napot követően - péntek és vasárnap között kerül sor a Pannonia GCC pályáján. A PcCaddie adatbázis tájékoztatása szerint, kilenc ország (Magyarország, Ausztria, Bulgária, Csehország, Litvánia, Németország, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna) 31 golfklubjából 84 fiatal nevezett a Hungarian Junior Open-re. A mezőny közel 42%-a (35 játékos) magyar. 

A magyar klubok az alábbi létszámú játékosokkal neveztek:
Pannonia  17
Highland  9
Balaton  3
Academy  2
Golfiesta  2
Kisoroszi  1
Imperial  1  (Bár ez a klub a Szövetség tájékoztatása szerint már megszűnt)

Birdland  0
Forest Hills  0
Hencse  0
Old Lake  0
St. Lőrinc  0
Vadrózsa  0
Zala Springs  0

A magyar indulók közel felét a Pannonia adja, míg a magyar klubok feléből (7) nincs induló a Junior Bajnokságon.

Sajnos a hivatalos adatbázis nevezési listájából nem derül ki, hogy melyik játékos fiú, illetve lány, de a neveket végigböngészve nagy eséllyel kijelenthető, hogy 57 fiú és 27 lány indul a Bajnokságon (magyar arány: 26 és 9). 

Tekintve, hogy a Versenykiírás 78 főt ajánl a vasárnapi cut után és 84 induló van (de lehet, hogy nem mindenki jön el, megsérül, kizárják, stb.) így szinte biztosan nem tévedünk, ha kijelentjük, hogy ezen a szövetségi versenyen sem lesz cut (emlékeink szerint, idén valamennyi szövetségi verseny esetében így volt ez). Érdemes tehát magyarországi szövetségi versenyekre nevezni, hiszen itt a nevezési díjért bizonyosan sokat lehet játszani.

Az indulók erőssége közepesnek mondható, 3 pluszos hendikepes golfozó indul, illetve 15 nevező rendelkezik kettő alatti hcp-vel, közülük négyen magyarok (Závaczki B., Kötél B., Bertényi B., ifj. Sárközi R.) érdekesség, hogy mind a négy fiatalnak gyakorlatilag az Édesapja az edzője.

A nemzetközi mezőnyben a 16-21 év közötti játékosok első három-három helyezettje részesül díjazásban (külföldi és magyar vegyesen) természetesen külön a fiúk illetve a lányok. Ők a fehér illetve a kék elütőről játszanak. Különdíjban részesülnek az U16 az U18, illetve az U21 kategóriák győztesei is (fiúk és lányok külön). 
Illetve különdíjban részesülnek 14 éves korig a gyermekek, a nemzetközi (külföldi és magyar vegyesen) első három helyezett, külön a fiúknál és a lányoknál. Az U12 és az U14 győztese itt is külön díjat vehet át. A 14 év alatti gyermekek a sárga, illetve a piros elütőkről játszanak.

A nemzetközi díjakon kívül az MGSz külön értékeli a magyar játékosokat. 
A 16-18 év közötti magyar játékosok legjobb három magyar helyezettjét (fiúk és lányok külön), valamint az U16 és az U18 legjobb magyarját (fiúk és lányok külön).
A 14 év alattiak legjobb három magyar helyezettjét (fiúk és lányok külön), valamint az U12 és az U14 legjobb magyarját (fiúk és lányok külön).

Kettős díjazás (természetesen) megengedett a versenyen. Ez így 22 nemzetközi és 20 magyar díjat jelent. Így a 84 fős mezőny akár fele valamilyen díjjal térhet majd haza, de tekintve, hogy ez egy utánpótlás torna, ez rendben van így.

Jó játékot és szép élményeket kívánunk minden résztvevőnek! 
Hajrá Juniorok, Hajrá Magyarok!

Nevezettek listája


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2019.08.21.

Hozzászólások