Hogyan születtek a Szeniorok

Jövőre már 110 éves a magyar golf- Huszti György írása -

Nemrég egy baráti beszélgetés közben, mintegy mellékesen megemlítettem, hogy sajnos nincs a birtokomban Szlávy Tibor nagyrabecsült remekművének - a 100 éves a magyar golf c. kiadványnak - egyetlen példánya sem, annak ellenére, hogy már több antikváriumban és egyéb helyen is próbáltam beszerezni azt. Majd, úgy adódott a héten, hogy a zalacsányi nyaralás nem csak pihenést és feltöltődést hozott számomra, hanem egy igazi meglepetést is, tekintve hogy a szombati ranglistaverseny egyik bírója Cservák László volt, aki meglepett a rendkívül becses, átfogó kiadvány egy példányával, amelyért annyira hálás vagyok neki, hogy még a viccesen előadott “csere”kérésének is eleget teszek, így ebben a cikkben írom le utoljára a Senior szót “S” betűvel (még annak ellenére is, hogy a Magyar Senior Golfozók Társaságának nevében is így szerepel) ? Így a jövőben a caddie.hu oldalon Szeniorok (“Sz” betűvel) lesznek az 50 év feletti hölgyek, illetve az 55 év feletti urak.

A meglepetést nagyon-nagyon szépen köszönöm Cservák Lászlónak, akiről talán kevesen tudják a “frissebb” golfozók közül, hogy valaha (1988-ban) Ő nyitotta meg a háború utáni első magyar golfpályát Kisorosziban, az akkor még csak kilenc szakaszos Budapest Golf Parkot, vagy hogy később 1997-98-ban Ő volt bükfürdői Birdland Golf & Country Club vezérigazgatója. Mint ahogy bizonyára azt is kevesen tudják róla, hogy a golf mellett a másik szerelme a kézilabda, és hogy korábban tevékenykedett a Ferencváros Kézilabda szakosztályának vezetőjeként, illetve a Magyar Kézilabda Válogatott menedzsereként is. 

Tekintve, hogy tudom, miszerint a magyaron kívül még másik öt nyelven beszél, így szeretném számára még "egyszer" megköszönni a meglepetés ajándékot:
- Thank you very much
- Vielen Dank
- Grazie mille
- Merci beaucoup
- Большое спасибо

Szóval így lettek (lesznek) a Seniorokból Szeniorok, és csak azt tudom remélni, hogy még akkor is leírhatom majd így a nevüket, amikor majd “már a hamut is mamunak mondjuk” ?


Fotó: caddie.hu

2020.07.05.

Hozzászólások