Hét Madárka, nyolc szakaszon

Az "őrült tudós" vezeti a mezőnyt Mexikóvárosban- Huszti György írása -

A négynapos verseny első felén (két versenynapon) van túl a World Golf Championships, Mexikói Bajnokságának mezőnye. Az 1999-ben életre hívott WGC négy különböző versenyből áll és egyfajta átjárást biztosít a világ különböző tájain zajló profi versenysorozatok között. A négy verseny: A Mexico Championship februárban Mexikóvárosban, A DELL Technologies MatchPlay márciusban Texasban, A FedEx St. Jude Invitational júliusban Memphisben, és az HSBC Champions novemberben Kínában. A WGC (World Golf Championship) egyes állomásain kiosztott össznyeremény vetekszik a négy nagy Major versenyen kiosztott díjazással. Példának okáért a jelenlegi mexikói viadal össznyereménye 10,5 millió dollár, amelyből a győztes közel kettőt szakíthat ki (1 820 000 dollárt), de még a második helyezett is egymillió felett vihet haza.

Az első két versenynapot követően az “őrült tudós” Bryson DeChambeau együtéses előnnyel vezeti a mezőnyt. Köszönhetően elsősrorban a második napi káprázatos körének, amikor is mínusz nyolcat (63) játszott a  Chapultepec GC Par71-es, nem túl hosszú szakaszokkal kialakított pályáján. A 26 éves amerikai, pénteken az első nyolc szakasza után “csak” mínusz egyen állt, de ezt követően egy káprázatos sorozattal, nyolc szakaszon hét Birdie-t ütve érte el a nap egyik legjobb score-ját, többek között három putt-ot is a kigyótérből (8-10 méterről) bevágva.
Hozzá hasonlóan 63-at játszott pénteken honfitársa Patrick Reed is, de a nap legjobb eredményét a dél-afrikai  Erik van Rooyen érte el (62). Ezzel mindketten a T2. pozícióban (egy ütésnyi hátrányban) várhatják a harmadik napot. 

Amennyiben ez a sorrend maradna és a Kaliforniából származó, de Dallasban élő DeChambeau megnyerné idei első PGA Tour sorozatba számító versenyét az egyben azt is jelentené, hogy hosszú idő után újra a FedEx Cup legjobb tizes mezőnyébe tornázná vissza magát, a jelenlegi - számára talán kissé méltatlan - 67. helyezéséről. Persze addig még rengeteg víz lefolyik majd a Rio Grandén, mindenesetre érdemes lesz a Tv képernyő előtt figyelemmel kísérni a záró két napot. Minden bizonnyal Izgalmas játéknapokat követhetünk figyelemmel, hiszen a FedEx Cup jelenlegi vezetője Justin Thomas - aki a második napon egyébként öt Birdie-val és egy Eagle-lel vétette észre magát - is csak két ütés hátrányban, míg az észak-ír Rory McIlroy is mindössze három ütésre található DeChambeau-tól, aki egyébként épp oly laza, mint egy Birodalmi Lépegető a Csillagok háborújából 🙂

A szombati versenynap magyar idő szerint 17:18 perckor Matt Kuchar flight-jával indul (aki kalandozott már a Chikanó-k földjén), míg a DeChambeau-Reed-van Rooyen alkotta zárócsapat 19:30 perckor üt el az egyesen.


Fotó: CBS Sport

2020.02.22.

Hozzászólások