Hatvankilencesek körei

Vadkerti Adél nem kegyelmezett a fiúknak


- Huszti György írása -

Teltház, kilencven induló (további 23 játékos a várólistán), hűvös idő, szemerkélő eső a délelőtti órákban és sok boldog arc. Már a kora reggeli órákban is sugárzóan mosolygós arcú sporttársakat köszöntött a kissé metsző nyugati szél. Láthatóan örömmel vette birtokába a pályát a ranglistaversenyek megszokott mezőnye, hiszen az év elején alighanem senki sem gondolta volna, hogy szinte júniusig kell majd várni az első hazai ranglista megmérettetésre. Ennek megfelelően óriási érdeklődés övezte a versenyt, hiszen Forest Hills-re korábban még sosem nevezett 113 játékos. Az MGSz Versenyszabályzatának megfelelően a mezőny egyharmadát a hölgyek tehették ki, végül 22 női játékos élt a lehetőséggel. A két körben (délelőtti és délutáni műszakban) elstartolt mezőnybe 24,0 hcp limittel lehetett csak bekerülni a férfiak esetében. Egészen kiváló green minőség, talán egy kissé a megszokottnál puhább fairway-ek, ugyanakkor lényegesen nagyobb területen levágott rough várta a pontvadászokat, akik szép számmal éltek is a kiváló állapotra hozott pálya kínálta lehetőséggel a hendikep javítás terén, hiszen a 90 indulóból 21(!) játékosnak jött össze a javítás, ebből hatan 40 nettó pont felett játszva. Gratulálunk a Jakobi-Cservák bírópárosnak és a Kárpáti-Bozó versenyszervező duónak is, a rendkívül zökkenőmentes és jól pörgő lebonyolításhoz.

A szokatlan helyzetet kihasználva, - mármint hogy májusban itthon tartózkodhat és versenyezhet - négyszeres magyar Bajnoknőnk, Vadkerti Adél (az észak-karolinai Elon University, illetve a Pannonia Junior Akadémia "hallgatója") kiváló játékkal “hálálta” meg. Adél ugyanis ellentmondást nem tűrő módon utasította maga mögé a teljes férfi- és női mezőnyt. 69-es score-ja a reggeli, kellemetlenül hideg és nedves időjárásban egészen kiváló és megsüvegelendő teljesítmény. A Bajnoknő scorekártyájára végül 6(!) Birdie fért fel.

A rengeteg kiváló Junior induló ellenére óriási “meglepetésként” a friss Senior, Koller György húzta be a virtuális bruttó dobogó második helyét (73) megelőzve az azonos score-t játszó (de a hátsó kilencen gyengébb teljesítményt nyújtó) Kötél Bencét. Persze Koller György játszott már itt korábban 71-et is, tehát relatív a meglepetés szó.

Honlapunk 14 hónapos történetében még sosem tettem említést saját játékomról, nyilván ez nem csak azért van, mert legendásan szerény ember hírében állok ? hanem azért is mert a gyenge produktummal nem illik kérkedni. Most engedjétek meg nekem, hogy leírjam, miszerint a mai plusz nyolcas köröm volt életem eddigi legjobb golferedménye, egy “kicsit” boldog vagyok, és persze 69-es is, csak nekem ez nem a score-om, hanem a születési évem ?

Mindenkinek, aki elégedetten jött le ma a pályáról szeretettel gratulálunk a játékához!

EREDMÉNYEK


Fotó: Bozó Ádám, FH HeadPro

2020.05.23.

Hozzászólások