Koller György mínuszban

Hatalmas Herendi váza a jutalom


- Huszti György írása -

Óriási izgalmak közepette ért véget ma a Forest Hills Golf & Country Clubban, az idei Herend Kupa. Zircen szokatlanul meleg (34 Celsius árnyékban) fogadta a játékosokat. A pályán azonban szinte meg sem látszott a hetek óta tartó kánikula, remek green-ek, szép fairway-ek és korrekt rough-ok várták a lelkes próbálkozókat. A versenyre egyébként már jónéhány nappal ezelőtt betelt a jelentkezési lista, és féltucatnyi név szerepelt a várólistán is. Jellemző, hogy még a fiatal tulajdonos is átadta helyét egy vendégnek, akkora érdeklődés előzte meg a szinvonalas rendezvényt.

Érdekes, vagy talán a kitűnő pályának köszönhető, hogy a már-már embertelen meleg ellenére is számtalan szép score született, bár ismerjük a mondást: “Inkább egy rossz nap a rough-ban, mint egy jó a gyárban”. A 44 fős mezőnyből végül 21-en(!!) javítottak hendikepet. Az kijelenthető, hogy ezzel a versennyel nincs szerencséje ifj. Sárközi Richárdnak. Tavaly, Batta Krisztina vitte el “előle” a gyönyörű herendi bruttó serleget (Krisztinek ezúton is jobbulást kívánunk, hiszen makacsnak tűnő csipőfájdalmai miatt, ma csak otthonról szurkolt, bár nagyon lelkes herendi gyűjtő). De vissza Ricsire, szóval tavaly +2 büntetőütéssel indult a versenynek, mert nem találta meg időben a saját elütőjét (shot gun start). Ma pedig sokáig győztesnek látszott, tekintve hogy szenzációs Even Par-al hagyta el a pályát, többek között egy Eagle chipnek is köszönhetően a 18-as szakaszon.

De jött - a majdnem Senior - Koller György, aki brutálisan játszva, 5(!) Birdie-t ütve előzte meg, egy fantasztikus -1 score-t elérve. Koller György nyilatkozata: “Természetesen nagyon boldog vagyok, hiszen sosem sikerült még mínuszos eredményt játszanom. Külön örülök, hogy ma ezt a kedvesem, illetve a caddie.hu szerkesztőségének két tagjával egy flight-ban játszva sikerült elérnem. Olyan boldog vagyok, hogy úgy érzem, ma a világ gondjai közül bármit meg tudnék oldani, akár a világbékét, akár a klíma problémát is” nyilatkozta boldogan kacagva.

Majd tovább folytatta: “Az utolsó három szakaszon (18, 1, 2) mínusz kettőre álltam és már remegett a lábam, illetve mindenem. Azt hiszem, néha a meleg, néha a hideg rázott. Különösen a 18-as volt nehéz, hiszen az első körben a kilencesen itt dupla Bogey-t játszottam, úgy érzem egy kicsit unfair módon. Egy tökéletes kezdőütést ütöttem az 5-ös fámmal, ám a labdám legurult a platóról és a no-play zónába 20 centire begurulva állt meg, régebben itt kicsit magasabbra volt hagyva a fű az utolsó egy-két méteren, éppen azért, hogy megfogja ezeket a labdákat. Most nem, így droppolnom kellett és így lett dupla, szóval ez a fejemben volt, de végül egy nyögve-nyelős Par-ra hoztam, miként az egyes szakaszt is. De az utolsó (talán az egyik legkönnyebben) kettesen, már csak 5-ös vassal mertem kezdeni, ez még jó is lett, százon belül a fairway-en, de onnan már alig találtam el a green-t és végül hármat kellett putt-olnom, de a mínusz 1 így is felülmúlja minden korábbi várakozásomat. Az új hendikeppem bement öt alá (4,6) ennek bizonyára a jamaikai edzőm Errol Bhalai is rettentően örül" (újra kacag, majd csobban a medencében), onnan azért még visszakacsint, “holnap indulok a GolFIESTA ranglistán Udvariban, úgy érzem, a mai után már a 95 is szép eredmény lesz”.

Gyönyörű nap, szenzációs eredmények, ragyogó pálya! Zirc mindenkit vár szeretettel a júliusi és augusztusi versenyein is, de érdemes hamarabb kapcsolni, hogy ne a várólistáról várd a szerencsédet.


Fotók: caddie.hu

2019.07.06.

Hozzászólások

Herend Cup 2019. - Forest Hills Golf

Galéria forrása: Tátrai Béla - GOLFmagyar
2019.07.06.