Hencse National Golf & Country Club

32 °C, tiszta égbolt
18 lyuk, PAR 72
7532 Hencse, Kossuth Lajos u. 1-3.
151 perc Budapest „0 km” kőtől
https://www.facebook.com/hencsegolf/
+36 -30-2565200
Árak megjelenítése: HUF / EUR
Green Fee 18 lyuk (Hétköznap) 18 500 Ft 52 €
Green Fee 18 lyuk (Hétvége) 18 500 Ft 52 €
Green Fee 9 lyuk (Hétköznap) 13 000 Ft 37 €
Green Fee 9 lyuk (Hétvége) 13 000 Ft 37 €
Az árak tájékoztató jellegűek

Stroke saver

Golfozóknak - Golfozóktól

A pálya kiváló mestere segít eligazodni a szakaszok között.

Score kártya

Játékra fel!

Letöltheted a pálya score kártyáját, vagy adott esetben személyre is szabhatod azt.

Helyi szabályok

Játssz jól és Szabályosan!

Minden általános szabályt ismerhetsz, de a Helyi Szabály mindig egyedi!

Greenfee kedvezmények

GolFIESTA SE klubtagoknak 50% kedvezmény a Greenfee árából.
18 szakaszos GreenFee a Senioroknak: 14 500 Ft
18 szakaszos GreenFee a Junioroknak: 13 000 Ft

Kis Szubjektív

"Hencse, Hencse, míly szerencse
Hogy magadnak van papod"
írta egykor Csokonai Vitéz Mihály, és mi rögtön át is írhatnánk e sorok befejezését, miszerint mily szerencsénk van, hogy Hencse rendelkezik saját pap mellett saját golfpályával is. Mert bizony sokunk egyik kedvenc hazai játszótere a zselici dombság lankái között megbújó Hencse National Golf & Country Club pályája.
Ritka az a golfozói élmény amikor gyakorlatilag egy élő arborétum flórájában hódolhatunk imádott szenvedélyünknek. Itt ezen a somogyi 90 hektáron 1994-ben nyílt meg a pálya Bánhidy Pali bácsi (†) által megálmodott minőségben, rengeteg ősfával és talán még több hozzáadott értékkel. A több mint 200 éve - klasszicista stílusban - épült kúria az egykori Márffy család birtoka volt, és Márffy Béla amatőr botanikus a XIX. század végén alakított ki itt arborétumot a kúria parkjában, amely azóta is számos növényritkaságnak ad otthont.
Hazánk legdélibb fekvésű pályájának első aranykorszaka az itt (Taszáron) állomásozó amerikai csapatoknak volt köszönhető, de a NATO bázis bezárásával sanyarúbb idők jöttek, a pálya eladásra került, amelyet ír "befektetők" vásároltak meg és ennek a story-nak akár nagyon szomorú vége is lehetett volna. Itt mindenképpen meg kell említenünk Franz Mayer osztrák üzletember nevét, akinek elszánt és energiát nem kímélő munkájára és segítségére is szükség volt, hogy a pálya életben maradhasson. Ebben a senkinek sem megfelelő helyzetben érkezett újra a Bánhidy család és vásárolta vissza a területet (immár az Önkormányzattól). Pali bácsi idős korát jóval meghazudtoló lendülettel látott neki ismét a pálya felvirágoztatásához, majd elhunyta után, özvegye Judit asszony viszi tovább e nehéz, de csodálatos örökség terhét. Negatívum, hogy egyelőre a pályán történő melegétkezés nem megoldott, de egyrészt (legalább a nagyobb versenyek esetében) ezen dolgoznak Judit asszonyék, másrészt mintegy 3-4 percre található a pályától a kitűnő vadétel választékban gazdag Horváth étterem.
2018. végén a szakaszok ismét felmérésre kerültek, így minden akadály elhárult végre, hogy újra handicap módosító versenyeket rendezzen, az egyébként saját thermálfürdővel is rendelkező Hencse National Golfpálya.

- 2019.02.09. -

Hencse - Golfpálya az arborétumban

A galéria fényképeinek forrása: caddie.hu