Georgia on my mind

Golf a Coca-Cola hazájában

- Huszti György beharangozója -

Hatodik állomásához érkezik a Symetra Tour “ismerd meg Amerikát” konvoja. Ezen a hétvégén a georgia-i Milton városkában (Atlanta elővárosa) randevúzik egymással az amerikai profi női liga másodvonala. Az Atlanta National Golf Club lesz a házigazdája a második alkalommal megrendezésre kerülő IOA Invitational versenynek. Az amerikai biztosító társaság által támogatott profi golfversenyen 150 000 dollár kerül szétosztásra, amelyből a győztes 22 500 zöldhasút kasszírozhat.

Ne szaladjunk azonban ennyire előre, hiszen addig még 54 szakaszt le kell játszani a 144 indulónak, illetve 36 lyuk után jön a szokásos cut, és csak a legjobb 60 (vagy velük azonos eredményt elérő) játékos folytathatja az utolsó (szombati) napon. Címvédésre biztosan nem kerül sor, hiszen a tavalyi győztes, az amerikai Elisabeth Szokol (ennek a győzelmének is köszönhetően) a Symetra Tour tavalyi kereseti listáján a negyedik helyen végzett, így idén Ő már az LPGA sorozatban gyűjtögetheti a pontokat és a dollárokat. 37 ország játékosa vesz részt a hétvégi megmérettetésen, a legtöbben természetesen az USA-ból (hetvenhatan).

Persze, lesz egy versenyző Magyarországról is, a mi Rózsa Csicsink, aki az első napon az egyes tee-ről indulhat, hazai idő szerint csütörtökön 14:10 perckor. Játszótársa az első két napon, ezúttal két amerikai hölgy lesz, az ázsiai származású Esther Lee, illetve Rachel Rohanna. Reméljük Csicsinek jól sikerül az atlantai kaland, a hétfői egy ütésen múló US Open selejtezőt követően, hiszen jelenleg a tizenötödik helyen áll a kereseti listán és bár sok verseny van még hátra a szezonból, de lépésről lépésre egy kicsit feljebb kellene kapaszkodnia az álmok elérésé érdekében.

2019.05.08.

Hozzászólások