Mégtöbb elütött range labda kell

Egyetlen ütés

- Huszti György írása -

Az Egyesült Államok profi női golf vonala öt darab “Major” versenyt számlál. Úgymint:

  • US Women’s Open
  • ANA Inspiration
  • Women's PGA Championship
  • Women's British Open
  • The Evian Championship

Ezek közül a legrégebbi “Főverseny” az Egyesült Államok Női Nyílt Golf Bajnoksága, amelyet 1946-ban alapítottak, és itt osztják szét a női vonalon a legmagasabb összeget, 5 millió dollárt (ebből a győztes 900 ezret tehet zsebre). Legutóbb egyébként a jelenlegi női világranglista negyedik helyén tanyázó tájföldi Ariya Jutanugarn örülhetett.

Az idei megmérettetésre, amelyre a Charleston Country Clubban kerül majd sor május 30. és június 2. között huszonöt különböző helyszínen lehet(ett) kvalifikálni. A huszonegy amerikai helyszín mellett, még Japánban, Koreában, Kínában és Angliában is sor kerül(t) egy-egy kvalifikációs versenyre.

Rózsa Csicsi, május 6-án a Wanderer’s Golf Club (Wellington, FL) kvalifikációján próbált szerencsét, ahol (hasonlóan a többi helyszínhez) egy nap alatt két teljes kört kellett lejátszania annak aki, aki a US Open-re kívánt bejutni.
Csicsi, a reggeli első kört nagyon stabil játékkal hozta (az utolsó tíz szakaszon tíz Par-t ütve). 73-as eredményével (2 Bogey és 1 Birdie) a bíztató T4. helyről várta a délutáni második kört a floridai, 5762 méter hosszúságú pályán. Mind reggel, mind délután két floridai amatőr hölggyel (Zora Gittens és Chloe Kovelesky) indult neki a magyar versenyző (az amatőröknek egyébként hcp 2,4 volt az indulási limit a kvalifikáción). 

A második kör játékába azonban jelentősen beleszólt a floridai vihar, illetve az azt követő sötétedés, így Csicsinek is mindössze öt szakasz jutott (a negyediken egy duplabobey-val) a hétfő délutánból, így ezt a kört kedd reggel fejezték be. Éljátékosunk a tizenhárom szakaszos folytatásban egy-egy birdie-t és bogey-t ütve végül 74-et játszott. 

Rózsa Csicsi, így a két napot követően T5. helyen végzett és sajnos nem jutott be a női US Open-re. Egy ütésen múlt, mert az első helyen Delfina Acosta (Argentina) jutott be (145 ütéssel), míg a második bejutó helyről hármas playoff döntött  a három darab (146 ütést produkáló golfozónő (két amerikai, egy kanadai) között). Csilla 147-et játszott, talán ha egy kicsit később kezd hétfő délután akkor nem kerül sorra és a viharban nem üti azt a duplát.....de ez már történelem.

A hétvégén Csicsi már Ray Charles slágerét dúdolhatja, hiszen várja Őt Georgia, ahol Milton-ban pénteken kezdetét veszi az IOA Invitational (a SYMETRA Tour következő állomása). Egy tízórás kocsikázás következhet, és így bajnoknőnk éppen elcsípi majd a Pro-Am megmérettetést.

Fotók forrása: Hungarytoday, illetve Seattletimes

2019.05.07.

Hozzászólások