Fontosságok érdekességek az MK előtt

Néhány megszívlelendő jótanács


Vati András, Madácsi Zsolt és Mujahid Tamás a gyakorlónapon

- Huszti György beharangozója - 

 

A holnapi napon - végül 88 nevezővel (köztük a két címvédővel: Kötél Bence és Jaczkovics Emma) - veszi kezdetét a sokadvirágzását élő Balaton Golf pályáján a XXXIV. Magyar Kupa. Amely, az idei évben - az MGSZ Elnökségének korábbi döntése értelmében - ismét kétnapos, nem WAGR minősítésű, és csak a magyar állampolgársággal rendelkező játékosok számára kiírt verseny lett.

A Verseny Bizottság - a golf szellemiségével és a Versenykiírással összhangban - úgy döntött, hogy az eredetileg 6 szabadkártyás helyet megduplázza, így 12 szabadkártyás indulhat a mezőnyben, ugyanakkor a külföldi állampolgárok nem lesznek díjazhatóak, míg a hendikep limit (18.0 / 24.0) feletti játékosok a hcp limitnek megfelelő PHCP-vel vesznek részt a nettó díjazásban.

A Verseny Bizottság néhány fontos részletre hívja fel az indulók (és a caddie-k) szíves figyelmét:

- A Sárga elütők minden esetben vissza lettek helyezve az eredeti helyükre, így például a 3-as, 5-ös, 10-es szakaszokon egy teebox-szal hátrébb kerültek mint az általában a hétköznapokon megszokott helyeik (ez különösen az 5-ös szakaszon fájhat) 🙂

- Az elmúlt hetek esőzéseinek ellenére a pálya remek állapotban van, ugyanakkor a green-ek nem lesznek extrém gyorsaságúak, egy jó versenyállapot sebességű, 9,5-es gyorsaságú gurító felületekre számíthatnak a Kupa indulói. 

- Kérjük ne feledkezzetek meg a NoPlay területek (piros karók, zöld fejjel) szabályairól, pl. 13-14-15 (bánya) szakaszok. Itt végig körbefújta pirossal a VB a területhatárokat (a biztonság kedvéért), amennyiben a labdátok kint van (a labda akár csak egy miliméternyi része is csípi a vonalat), nem játszhatjátok meg azt, akkor sem, ha csak néhány centire van kint, és vissza tudnátok “pilinszkázni” a pályára.
Ugyanakkor, amennyiben a labda bent van a pályatesten, de csak úgy tudnátok megjátszani azt, hogy a lábatok (vagy akár az ütőlendítésetek síkja) áthaladna a NoPlay terület felett (üvegfal 🙂 effektus) az esetben KÖTELEZŐ FreeDrop-ot kell alkalmaznotok!

- A DropZónák esetében (leginkább 13. és 15. szakaszok) pontos írásos tájékoztatás lesz kihelyezve a Zónáknál, hogy adott DropZónát milyen esetekben tudjátok igénybe venni, illetve mely esetekben NEM. Kérjük, figyelmesen olvassátok át a kihelyezett tájékoztatót az esetleges droppoláskor.

- Kérjük ne feledkezzetek meg, hogy a verseny (bár nem WAGR minősítésű), ugyanakkor StrokePlay verseny (tehát NINCS maximált ütésszám), semmilyen körülmények között NE fejezzétek be az adott szakaszt idő előtt.

- A két versenynapon, illetve a gyakorlónapon is lehetőségetek van a pályán remek minőségű étkeket fogyasztani (a szombati napon a játékosok térítésmentesen tehetik meg mindezt). A választható menü a következő:

05.19. (péntek)
6 500 Ft/fő

Palócleves
Sárgarépa krémleves, pirított kesudió

Cajun fűszeres csirkemell, parmezános sajtmártás, grillezett zöldségek
Ratatouille, olívás pirítós

Almatorta


05.20. (szombat)
A Játékosok számára térítésmentesen

Kacsa húsleves, lúdgége tészta, gyökérzöldségek
Olasz paradicsomleves, mini bivalymozzarella, bazsalikom(V)

Kecskesajt saláta, gránátalma, kesudió(V)
Gravlax, uborka, krémsajt(V)

Marhapörkölt, tarhonya, savanyúság
BBQ sertésoldalas, cheddar sajttal töltött burgonya
Zöldséges lasagne(V)

Körtés csokoládétorta (V)
Sajttorta, áfonyaragu 


05.21. (vasárnap)

6 500 Ft/fő

Currys zellerkrémleves, fűszeres csicseriborsó (V)

Bakonyi sertéskaraj, sült burgonyagombóc
Penne Arrabiata(V)

Túrós rétes

 

Mindenkinek szuper játékot és kiváló eredményeket kívánunk a májusi balatoni golfünnepen!
Az időjárás kifogástalan lesz, a Startlista ITT érhető el 😊


Fotó: caddie.hu

2023.05.19.

Hozzászólások