Európai túra az Arab-félszigeten

Green és McDowell az élen


Az első napot követően az élről induló McDowell, illetve Mickelson


- Huszti György írása -

Hetek óta a Vörös-tenger partjainál állomásozik az európai golfcirkusz. Abu Dhabi majd Dubaj után Szaúd-Arábiába érkezett a European Tour. A tavaly alapított, tehát második alkalommal megrendezésre kerülő Saudi International versenyre igazi nagyhalak is ellátogattak.  Az IMG (a Zala Spring menedzsmentje) által megszervezett versenyen 3,5 millió zöldhasú kerül szétosztásra, amelyből a győztes 583 330 dollárt szakíthat ki. Tavaly ez minden idők legnagyobb jégkorongozója (Wayne Gretzky: „Ne oda korcsolyázz, ahol a korong van, hanem oda, ahova majd érkezik”) vejének sikerült, hiszen Dustin Johnson végül mínusz 19-el utasította maga mögé a teljes mezőnyt a 6 410 méter hosszú, Par70-es Royal Greens GCC pályáján, amely hol máshol is lehetne, mint Abdullah Király városban. De vissza a nagy nevekhez, a ma indult négynapos viadalon olyan játékosok ragadtak golfütőt (a teljesség igénye nélkül), mint például:

A világelső Brooks Koepka, a címvédő Dustin Johnson, a korábbi major torna győztesek közül: Patrick Reed, Shane Lowry, Henrik Stenson, Sergio Garcia, vagy a nagy öregek: Phil Mickelson vagy Ernie Els. Északi szomszédunk versenyzője, a szlovák Rory Sabbatini ezúttal nincs a mezőnyben (hiszen Ő a PGA Touron szerepel a hétvégén Phoenix-ben), ellentétben a sógor-országból érkezett Berndt Wiesbergerrel aki szintén az Arab-félszigeten versenyez.

Az első napot követően a Royal Greens-en ki más is vezethetne, mint Gavin Green Malajziából (emlékeztek még a tavalyi történetre, amikor a caddie.hu tudosítója adta át számára a különdíjat) és vele együtt, szintén mínusz hatot játszott az észak-ír Graeme McDowell, aki már tíz European Tour győzelemmel is büszkélkedhet (4 PGA Tour victory mellett). Mögöttük egy ötfős üldözőboly alakult ki, akik közül ketten is svédek, az egyik egészen pontosan a 2016-os The Open bajnok Henrik Stenson.

Holnap, pénteken a második napra kerül sor a Vörös-tengertől olykor csak néhány centiméterre húzodó tengerparti pályán, ahol magyar idő szerint reggel 9:15 perckor indul a küzdelem a királyi trófeáért.

Fotó: EuropeanTour

2020.01.30.

Hozzászólások