A caddie.hu tudósítója adta át a Longest Drive díjat

Gavin Green megkapta tavalyi nyereményének hatvanad részét

- Góg László írása -

Gavin Green, a fiatal malajziai golfozó a tavaly prágai European Tour versenyen (D+D Real Czech Masters) az első nap után még negyedmagával, míg a második kör végén már egyedül állt az élen. Végül azonban meg kellett elégednie a harmadik hellyel, viszont a 9-es szakaszra meghirdetett long drive vetélkedőt ő nyerte a negyedik játékkörben ütött 358 yardos kezdőütésével.

A különdíj a pilseni sörgyár felajánlásában egy évi sörellátmány, azaz 365 doboz Pilsner Urquell volt. Mivel Gavin igen csak szereti a sört és sok barátja is van, biztosan nem tartott volna egy évig a nyeremény - ha megkapta volna! Többszöri levélváltás után is az volt a cseh sörgyár álláspontja, hogy Malajzia túl messze van és nagyon sokba kerülne a szállítás. Nem is tudom, mi lett volna, ha történetesen egy ausztrál nyeri a különdíjat?!

Mivel a cseh versenyen külön is sokat foglalkoztam Gavinnel és családjával (édesapja volt a CADDIE, édesanyja intézi az utazásokat, a kapcsolattartást a szponzorokkal és a sajtóval, nagyon sajnáltam, hogy ilyen csalódásban volt részük és annyira felbosszantott a pilseni sörgyár hozzáállása, hogy Kuala Lumpurba utazásom előtt, vettem egy hatos csomagolású Pilsner Urquellt, amit a szerdai ProAm után nagy derültséget keltve "ünnepélyes keretek között" átadtam számára.
Reméljük, vasárnap lesz mire innia - ha kitart addig!

A fiatal Gavin Greennel, 2013-ban a Maybank Malaysian Openen minden idők legjobb hazai eredményét érte el a 22. helyezésével - húszévesen, amatőrként(!). Azután már profiként is jöttek az eredmények: három évvel később kvalifikálta magát a riói olimpiára, tavaly ősszel pedig a melbourni World Cup of Golf versenyen képviselte hazáját Ben Leonggal párban. Közben pedig 2017-ben első helyen végzett az Asian Tour kereseti listáján, ezzel részvételi jogot szerzett a European Tourra.


Címlap fotó forrása: caddie.hu, illetve europeantour.com

2019.03.20.

Hozzászólások

European Tour - MayBank Championship 2019 ProAm

A caddie.hu helyszíni fotói