Elkészült az új öntözőrendszer

Néhány hónapon belül teljes nyitás Bükön- A GreenField Golf Közleménye -


Nagy öröm számunkra, hogy a jelenlegi bizonytalan helyzet ellenére a felújítási munkálatok továbbra sem állnak le, így a következő mérföldkőként május elején hivatalosan is átadásra került az új öntözőrendszer a Greenfield Golf 18 szakaszos championship golfpályáján.

Több év várakozás után átadásra került a legmodernebb technikával működő öntözőrendszer Magyarország első 18 szakaszos championship golfpályáján Bükfürdőn.

A régi rendszer megtartása mellett került kialakításra a legmodernebb Hunter típusú öntözőrendszer, mely zavartalan működéséhez a szükséges nyomást három darab Grundfos hydro mpc-e 3 cr64, egyenként 100 m3/óra vízszállító kapacitású oszlopos szivattyú frekvenciaváltókkal vezérelten állítja elő. Az öntözőrendszer közel 40 Ha területet öntöz be URH rádióvezérléses távirányítással is működik a számítógépes vezérlés mellett. A több mint 20 km hosszú csővezetéken több mint 600 szórófej található ezzel is biztosítva a víz egyenletes kijuttatását. Az új öntözőrendszer működésével a pálya minősége és színvonala tovább javul, hisz megfelelő mennyiségű víz elengedhetetlen a zöld területek ápolásához, mely által a pályakép még professzionálisabb lehet.

A golfpálya felújítása már 2019-ben elkezdődött, amelynek az új öntözőrendszer meghatározó lépcsője és mérföldköve volt. Korábban már átadásra került 10 db GPS vezérlésű elektromos golfautó, valamint a pálya megfelelő karbantartásához nélkülözhetetlen géppark is.  A felújítási munkálatok jelenleg is zajlanak, melynek részeként az erdős, fás és cserjés területek szépülnek meg, valamint a greenek és bunkerek felújításán is folyamatosan dolgoznak.

A tervek szerint a pálya 2020. őszén kerül megnyitásra, de a nyári időszakban is korlátozások és természetesen a törvényi előírásoknak megfelelően már próbáljuk a játék lehetőségét biztosítani a golfozók számára.

Kollégáink továbbra is rendelkezésre állnak az alábbi elérhetőségeken:

golf@greenfieldhotel.hu 
+36 30  622 6933

A GreenField Golf Club csapata

2020.05.07.

Hozzászólások