Csicsi befejezte

Daytona Beach a végállomás


- Huszti György írása -

A huszonharmadik, befejező állomással véget ért a Symetra Tour idei versenysorozata. Az Amerikai Egyesült Államok 19 tagállamába ellátogató, második számú tengerentúli női profi versenysorozat sajnos nem hozta meg az áttörést Rózsa “Csicsi” Csilla számára, akit végül az évad utolsó versenyén a floridai Daytona Beach-en is lecuttoltak két nap után plusz hattal (a cutvonal mínusz háromnál). Ezzel az 59. helyen fejezte be az ez évi versenyfolyamot, amelyen 202 játékos tudott idén “szerencsét próbálni”.

Ami a következő szezont illeti, a Top10 - és ezzel a biztos LPGA kártya - elég messzire került, ugyanakkor az október legvégén sorra kerül LPGA Q-School természetesen még tartogathat kellemes meglepetést az idei szezon végére. Idén önerőből 18 515 zöldhasút sikerült begyűjteni (mai árfolyamon valamivel több mint 5 600 000 Ft), ez töredéke Csicsi valós versenyköltségeinek. Ugyanakkor messzemenően Csicsi az a magyar profi golfjátékos, akiben - több különböző ok miatt - benne lehet a magyar golf pozitív jövőképének lehetősége. Korábbi háromszoros amatőr Bajnokunk, bár utoljára májusban tudott profi világranglista pontot szerezni, de még így is  732. helyen áll a Rolex profi női világranglistán. Jövőre a 2020-as Tokiói Olimpián 60 professzionális hölgyjátékos képviselheti a sportágat (majd a június 29-én mért sorrend alapján). A két szám (60 és 732) így első ránézésére elég távolinak tűnhet, ugyanakkor az Olimpiai Játékok speciális országkvóta kibontása után azt láthatjuk, hogy Csicsi jelenleg még így, egy gyengébb szezont követően is a 86. a sorban. A 60 és a 86 pedig már nem reménytelenül viszonyulnak egymáshoz. Persze jövő nyárig még sok víz lefolyik a Dunán, és Csilla előtt pillanatnyilag a legnagyobb célként a néhány hét múlva megkezdődő LPGA selejtező sorozat lebeg. Az az LPGA, amelyet - egy verseny erejéig ugyan - de idén márt elért egyszer, és ezzel minden idők messze legmagasabban jegyzett magyar profi golfjátékosává vált. 

Hatalmas erőt és lendületet kívánunk Rózsa Csicsi számára a szezon végén az igen hosszú, fizikailag és lelkileg sem egyszerű LPGA selejtező megvívásához, (amelyről természetesen beszámolunk majd október legvégén). Idő még van, hiszen Csilla még csak 22 éves és ez mindössze a harmadik Symetra szezonja volt. 

Hajrá Csicsilány! Hajrá Magyarok!


Fotó: Tristan Jones

2019.10.06.

Hozzászólások